Canillo engega un projecte per a la reutilització del material escolar poc usat

El Comú de Canillo ha engegat un nou projecte per afavorir la reutilització del material escolar. Tal com ha explicat la consellera de Social, Sandra Balcon, es tracta d’una iniciativa amb triple objectiu. D’una banda, es vol aprofitar el material escolar que queda en bon estat però que els alumnes ja no han de fer servir més, de l’altra, s’oferirà a les famílies que han de comprar material per al nou curs que el puguin obtenir a preus molt econòmics, i a més, els diners que es recaptin es destinaran a la casa de colònies AINA.

El projecte consisteix en que totes les famílies amb nens que canvien de cicle, o que, pel motiu que sigui, deixen de fer servir materials com estoigs, pissarres, classificadors, llibretes o llibres, els puguin donar. El Comú els recollirà a les escoles i els diferents punts d’afluència d’alumnes, i un cop els hagi acabat de recollir, els posarà a la venda a preus simbòlics.

Tal com indica la consellera de Social, la idea és que es pugui recollir material durant tot l’estiu, i que cap a la primera setmana de setembre es triï un lloc fix on una persona del Comú hi sigui durant tres dies unes tres o quatre hores. Allà s’hi podran adreçar tots els pares i mares que vulguin i podran comprar el material escolar per al següent curs per als seus fills a preus simbòlics.

Amb els diners que s’obtinguin d’aquesta venda, a més, es farà una donació, que aquesta vegada serà per a la casa de colònies AINA.

La idea de la consellera és que aquesta iniciativa es pugui repetir cap al novembre amb el material d’esquí, que els nens el fan servir durant pocs anys i després ja es queda petit. Així, es podrien donar des d’esquís o botes fins a anoracs, pantalons o proteccions.

Si aquests dos projectes funcionen, Balcon voldria que es pugui mantenir totes les temporades, de manera que es converteixi en un costum que agafin totes les famílies de donar allò que ja no necessiten, i de poder comprar material gairebé nou a preus simbòlics. Tot i que en aquesta primera edició la recaptació serà per a AINA, els propers cops es podria destinar a les escoles perquè puguin fer més activitats, o es podria donar a altres organitzacions.

1 comentari

  1. Això. Aneu estalviant i gasteu tancant la Vall d’Incles. Tant de bo no tinguéssim ningú en aquella fabulosa vall. I el camí de l’Obac perquè es va fer?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES