El Comú de Canillo ha aprovat, aquest dilluns, la signatura d’un conveni amb Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), pel qual la corporació cedeix a la parapública uns espais per instal·lar dos carregadors per a vehicles elèctrics, un de càrrega normal i l’altre de càrrega ràpida. El conveni té una durada de tres anys renovable si cap de les parts hi posa inconvenient, i està previst que la nova infraestructura s’instal·li durant les properes setmanes. El cònsol major, Josep Mandicó, ha indicat que estan acabant de decidir la ubicació dels punts de càrrega, per tal que siguin el màxim de cèntrics, i ha afegit que “ara per ara només s’instal·laran al poble de Canillo”. D’altra banda, la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns també ha servit per aprovar una nova tarifa a l’aparcament dels Arenys durant els dies laborables per un import de 27,5 euros, i per acordar la signatura d’un conveni amb el Govern per poder accedir a la base de dades de números de registre tributari per tal de poder executar el cobrament de deutes.

En el marc del pla de foment del vehicle elèctric impulsat pel Govern, Canillo ha aprovat signar un conveni amb FEDA per tal d’acollir dos punts més de recàrrega d’aquests vehicles. Segons el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, el nou equipament estarà en funcionament durant les pròximes setmanes en un punt cèntric, i de moment només s’instal·larà al poble de Canillo.

La sessió de Comú d’aquest dilluns també ha servit per aprovar el conveni entre la corporació i Ensisa per editar una nova guia d’estiu amb les activitats de lleure, esportives i culturals de la parròquia. L’import que s’hi ha destinat és de 8.200 euros -a pagar a parts iguals entre les dues entitats- i s’han repartit un total de 18.000 exemplars.

D’altra banda, s’ha aprovat un conveni entre el Comú i el Govern per poder tenir accés als números de registre tributari (NRT) dels administrats, per facilitar l’execució de deutes pendents de tributs i posar en pràctica el protocol amb l’Associació de Bancs Andorrans a l’hora d’embargar comptes. El pas següent serà la creació d’una comissió formada per membres del departament de Tributs, del departament de Sistemes de la informació i dels comuns per tal de determinar el procediment a seguir i preservar la confidencialitat de les dades.

Finalment, el Comú de Canillo ha creat una nova tarifa d’aparcaments especialment dirigida als docents de la parròquia i d’altres treballadors que viuen en altres indrets del país. En concret, podran estacionar a l’aparcament dels Arenys, al costat del Palau de Gel, de 8 a 20 hores els dies laborables, per 27,5 euros mensuals, un preu més avantatjós que els 3 euros diaris que costa sense aquest abonament. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada