La parròquia de Canillo ha celebrat aquest divendres la tradicional crema del mai o crema del gener amb la crema d’un pi de la parròquia que representa ‘la voluntat que acabi ja l’hivern’. Segons ha explicat el responsable de Patrimoni Cultural de la parròquia, Domènec Bascompte, en funció de com cremi l’arbre es pot dir si l’hivern és fora o no. Enguany, ‘li ha costat cremar’, ha afirmat Bascompte el que vol dir que ‘l’hivern encara serà una mica llarg’.

Com cada any, el 31 de gener, els canillencs han cremat un pi de la parròquia per simbolitzar la voluntat ‘que s’acabi ja l’hivern’. Així ha explicat el responsable de Patrimoni Cultural de Canillo, Domènec Bascompte, la tradició de la crema del mai o crema del gener que antigament es feia amb un arbre que es plantava a la plaça del poble durant tot el mes i el darrer dia es cremava amb la palla que els nens portaven de les cases, ha indicat.

‘És un mes molt dur i volem que comenci el bon temps’, ha resumit Bascompte com a motivació de la festa. Tot i així, ‘si no es deixa cremar tan fàcilment és perquè encara vol continuar portant fred’, ha assenyalat. I això és el que ha succeït aquest divendres, que ‘li ha costat cremar i tenim hivern per dies’, ha admès el responsable de Patrimoni Cultural de Canillo.

Amb tot, Bascompte ha celebrat que es recuperi i es mantingui la tradició amb la crema de l’arbre i el berenar amb els nens de la parròquia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada