Canillo contracta una pòlissa de crèdit d’1,5 MEUR per evitar problemes de tresoreria a finals d’any

El Comú de Canillo ha aprovat aquest dilluns la contractació d’una pòlissa de crèdit d’1,5 milions d’euros per evitar problemes de tresoreria durant els mesos de setembre i novembre d’enguany. El conseller de Finances, Marc Casal, ha indicat que s’ha detectat que hi haurà unes puntes de tresoreria importants, principalment perquè s’han de fer front als pagaments de les obres del Prat del Riu. En aquest sentit, Casal ha assegurat que aquesta obra ‘es va adjudicar sense una previsió clara de com es farien front als pagaments’, i és per aquest motiu que s’han vist obligats a contractar la pòlissa, que tindrà un interès d’Euríbor a un any més 2,25%, i un venciment d’un any i mig, per la qual cosa haurà de retornar-se abans de finals del 2013.

El conseller de Finances del Comú de Canillo, Marc Casal, ha explicat que la pòlissa de crèdit s’ha demanat per ‘avançar-nos als problemes’ i evitar dificultats de liquiditat durant l’últim trimestre de l’any i a principis de l’any vinent, ja que s’ha revisat el quadre de tresoreria i s’ha fet una simulació, i s’ha vist que, sobretot els mesos de setembre i novembre, s’han de fer front a uns pagaments importants que no estaven previstos. De fet, Casal ha assegurat que l’obra de l’aparcament del Prat del Riu ‘es va adjudicar sense una previsió clara de com es farien front als pagaments’.

Casal ha explicat que la nova pòlissa s’ha contractat al BancSabadell per un tipus d’interès de l’Euríbor a un any més 2,25%, i que té un venciment d’un any i mig no renovable.

De la seva banda, el cònsol major, Josep Mandicó, ha afegit que els romanents que s’han de pagar són principalment derivats de les obres de l’aparcament però també d’altres treballs com la captació d’aigua de la Vall d’Incles. Mandicó ha assegurat que sense la pòlissa hauríem hagut de retardar algun pagament, mentre que la voluntat és que els pagaments es facin al dia.

El cònsol també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat assegurant que ningú s’ha de preocupar ni pels salaris ni pel funcionament del Comú. Mandicó també ha afegit que la decisió de contractar la pòlissa no fa variar en res el pressupost, i que els ingressos i les despeses previstos al pressupost segueixen de moment la previsió feta.

D’altra banda, durant la sessió de Consell Sabut d’aquest dilluns, també s’ha aprovat l’aportació de 7.142 euros per patrocinar les edicions del 2013 i 2014 de l’Ultra Trail, per la qual cosa s’ha procedit a la signatura del conveni entre Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.