comu-canilloEl Comú de Canillo ha certificat la primera fase de les obres de canalització i captació d’aigües de la Font de la Pinosa a la Vall d’Incles, unes obres dividides en tres fases i que serviran per reforçar les actuals captacions. El conseller d’Obres i Medi Ambient, Salvador Brillas, s’ha mostrat confiat que les obres es podran finalitzar d’aquí tres anys. “Durant l’última legislatura hem anat una mica lents pel tema pressupostari, però la intenció és que l’any que ve es reprengui i en tres anys tenir-ho acabat”. El cost total del projecte és de dos milions d’euros, tal com s’ha donat a conèixer en el Consell de Comú celebrat aquest dimecres a la tarda.

La captació i canalització d’aigües de la Font de la Pinosa a la Vall d’Incles se sumarà d’aquí a tres anys a les dues captacions amb què compta actualment Canillo, la de la Coma i la del Forn. Així de confiat s’ha mostrat el conseller d’Obres i Medi Ambient, Salvador Brillas, durant la sessió extraordinària del Consell de Comú celebrada aquest dimecres. Brillas ha explicat que “alguns hiverns arribem una mica justos, ja que en èpoques de molt fred i neu es col·lapsa la captació”.

El Consell de Comú ha certificat la primera fase de 380.000 euros, i encara hi ha previstes unes altres dues amb un cost total de dos milions d’euros. La primera fase ha consistit en fer la tirada de tub des de la corba d’Incles fins a poc més de 300 metres cap a l’interior de la vall. Les següents fases es preveu que siguin més costoses, ja que consistiran en perllongar la tramada de tub, a més de la captació al riu de Manegor.

Per altra banda, el Consell de Comú ha aprovat una ordinació d’ampliació de crèdit de 5.564 euros per pagar els professors de talla de fusta i dibuix de l’escola d’adults. El conseller de Finances, Marc Casal, ha explicat que segons la Llei, aquests treballadors s’han de contractar com a personal de relació especial perquè són persones retirades, “i fins ara no teníem aquesta partida, sinó que els estàvem pagant de la partida d’eventuals”.

També s’ha aprofitat el consell per atorgar les subvencions per a l’organització de festes majors. Així doncs, les festes de Canillo rebran una ajuda de 17.995 euros, les de Soldeu, 10.260 euros, i les de Ransol i el Tarter, 6.412 euros cadascuna.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada