Canillo amplia l’abonament d’hivern de la zona blava fins al 30 de juny

comu canillo

El Comú de Canillo ha aprovat aquest dimecres ampliar fins al 30 de juny l’abonament de zona blava de temporada d’hivern, per tal que pugui ser útil a més conductors. Així, es podrà aparcar de l’1 de desembre al 30 de juny –i no fins a l’abril com fins ara– per un preu de 90 euros, i els que ja disposin de l’abonament també se’ls allargarà el termini sense cap cost addicional. La sessió de Consell de Comú d’aquest dimecres ha acabat amb la tradicional subhasta dels cortons i dels solans entre els pagesos de la parròquia, uns terrenys que s’utilitzen per péixer el bestiar, sobretot els cavalls i les eugues.

La sessió de Consell de Comú d’aquest dimecres ha servit per aprovar una ampliació de l’abonament d’hivern de la zona blava, que a partir d’ara s’allarga fins al 30 de juny, perquè més conductors en puguin gaudir. Actualment, hi ha una cinquantena de conductors que utilitzen aquest abonament, mentre que un centenar d’usuaris disposa de l’abonament anual.

El cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, ha assegurat que des que es va crear la zona blava a la parròquia hi ha hagut una ordenació a l’hora d’utilitzar els aparcaments, i mica en mica la gent es va sensibilitzant de la necessitat de pagar, de manera que va augmentant progressivament la recaptació per aquest concepte. Mandicó també ha destacat la tarifa de 3 euros al dia als aparcaments verticals destinada als turistes que van a esquiar.

D’altra banda, durant la sessió de Consell de Comú s’han aprovat les subvencions a les entitats esportives de la parròquia, que ascendeixen a gairebé 240.000 euros. També s’ha donat llum verda al conveni que se signarà amb el Ministeri d’Interior i Justícia per tal que les penes de treballs o serveis en benefici de la comunitat també es puguin fer extensives als menors d’edat. Mandicó ha reconegut que fins ara a Canillo no s’ha substituït cap pena per aquest tipus de treballs, i que en ser una parròquia amb pocs habitants és difícil que pugui acollir algun cas en un futur. També s’ha aprovat una ordinació per delegar a la Junta de Govern la resolució de recursos administratius, per donar compliment a la modificació del Codi de l’administració que elimina el recurs d’alçada al Govern contra els actes que dicten els comuns.

Finalment, la sessió d’aquest dimecres, de caràcter tradicional i anomenada Consell de les Talles, Tabes i Arrendaments, ha servit per arrendar un total de setze terrenys comunals per péixer els animals. Es tracta dels anomenats cortons i solans, que s’han subhastat entre els ramaders de la parròquia amb preus de sortida d’entre 10 i 90 euros. Si bé històricament aquesta subhasta despertava moltes rivalitats entre pagesos, avui en dia s’ha convertit en un acte tradicional i festiu que aplega no només ramaders, sinó les autoritats de la parròquia i els cònsols de la veïna parròaquia d’Encamp.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES