Aquesta tarda s’ha presentat en roda de premsa l’onzena edició del Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya,que sota el títol Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat tindrà lloc de l’11 al 13 de març del 2020.Canillo serà la parròquia amfitriona i les sessions de treball es desenvoluparan al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

La presentació ha estat a càrrec de la Sra. Verònica Canals Riba, ministra de Turisme del Govern d’Andorra; el Sr. Josep Mandicó Calvó, cònsol major del Comú de Canillo, i el Sr. Sergi Nadal Gabas, director del Turisme del Govern d’Andorra. La ministra de Turisme ha destacat que el títol del Congrés està alineat amb el lema de la XXVII Cimera iberoamericana d’Andorra 2020, Innovació per al desenvolupament sostenible – objectiu 2030. Precisament, just abans del Congrés, els dies 9 i 10 de març del 2020, se celebrarà a Andorra la reunió de ministres de Turisme iberoamericans. Durant tota aquesta setmana, es parlarà de l’estratègia per assolir l’acompliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La ministra de Turisme ha destacat també la importància de poder aprendre de les millors experiències d’arreu del món en un àmbit de turisme de neu i de muntanya cabdal per a l’economia i el futur d’Andorra.

Per la seva banda, el cònsol major del Comú de Canillo ha fet ressaltar que la parròquia de Canillo “s’enfronta també a aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió, el desenvolupament futur de la parròquia requereix la màxima atenció per protegir els recursos naturals i créixer de manera sostenible”.

Finalment, el director de Turisme ha remarcat la importància que tindrà per al turisme andorrà l’organització d’un congrés d’aquesta envergadura i l’assistència prevista de més de 350 participants.

Una trentena de ponents internacionals del sector turístic
El Congrés, que és una iniciativa dels set comuns, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Govern d’Andorra, se centrarà en el paper del turisme de muntanya i el desenvolupament rural. Per això, reunirà una trentena de ponents internacionals.

La inauguració del Congrés serà a càrrec del cònsol major de Canillo, del secretari general de l’OMT i del cap de Govern del Principat d’Andorra.

Quatre sessions per parlar de turisme, innovació i sostenibilitat
El Ministeri de Turisme juntament amb el Sr. Christopher Hinteregger, director científic del Congrés, i la Sra. Sandra Carvao, cap d’intel·ligència de mercat i competitivitat de l’OMT, han confeccionat un programa dividit en quatre sessions, que es desenvoluparan els dies 11 i 12 de març.

La primera estarà dedicada íntegrament a les soluciones tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i els productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu. Finalment, la quarta sessió tractarà de posar en relleu casos d’èxit d’infraestructures turístiques dedicades al desenvolupament respectuós amb el medi ambient. El divendres 13 de març està previst que els assistents puguin fer alguna visita tècnica i gaudir d’activitats lúdiques.

Els organitzadors del Congrés, que ja s’ha convertit en un punt de trobada de referència mundial per al sector, esperen superar els 350 assistents assolits en l’edició anterior.

Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya
És una iniciativa dels set comuns i del Govern d’Andorra, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Amb una periodicitat biennal, la primera edició va tenir lloc l’any 1998 a Escaldes-Engordany i, des d’aleshores, cada edició s’organitza en una parròquia diferent. Més informació:  http://mountainlikers.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada