Cande Moreno suma 8 punts en el supergegant de la Copa d’Europa de Kvitfjell

Avui s’ha disputat la primera jornada de Copa d’Europa de velocitat a l’estació noruega de Kvitfjell, amb Cande Moreno. L’andorrana ha aconseguit entrar en els punts de la competició continental, en ser 23ª en el supergegant, sumant 8 punts. Aquest és el seu millor resultat en la Copa d’Europa.

Moreno ha estat 23ª en el supergegant amb un temps de 56.46, a 1.55 de la guanyadora, l’austríaca Nadine Fest, que ha guanyat amb autoritat amb 54.91. De fet, la quarta classificada, la també austríaca Lisa Grill, ja ha acabat a 0.88, i a partir de la cinquena corredora, totes per sobre del segon. Així, l’1.55 de Cande Moreno parla molt bé de la seua carrera. Moreno ha estat 23ª amb el mateix crono que l’austríaca Magdalena Egger. L’esquiadora de la FAE ha sumat els primers punts de la Copa d’Europa.

Després del supergegant, s’ha celebrat l’eslàlom que ha de servir per fer la classificació de la supercombinada que es completarà demà amb un altre supergegant. En aquest eslàlom, Moreno ha estat 30ª amb el dorsal 59, amb 44.45, a 1.99 de la millor, que ha sigut la noruega Andrine Maarstoel, amb 42.46.

Demà es disputa el supergegant que ha de completar la supercombinada. En aquest supergegant, Moreno sortirà la primera amb el dorsal 1, perquè les posicions s’inverteixen entre les 30 primeres d’avui de l’eslàlom.

Cande Moreno, esquiadora: “Al supergegant m’he notat prou bé, he tingut alguna errada en algun lloc, però en general bé. Estic a 1.55, és una pista curta i les diferències són molt poques. De fet, la quarta ja està quasi a un segon i les altres quinze dins de mig segon. Estic dins de les 30, que era l’objectiu, i el balanç és molt positiu”.
“Molt contenta per l’eslàlom, perquè no he entrenat quasi l’eslàlom. És un resultat molt positiu perquè he sabut controlar el ritme i controlar la línia, i he fet un bon esquí. He acabat la 30, així que per la mànega de supergegant de demà sortiré amb el dorsal número 1, perquè s’inverteix les primeres 30. És un resultat molt positiu, la veritat”.

Dejan Poljansek, entrenador: “Avui hem tingut doble programa. En el supergegant, Cande ha esquiat bé amb alguna errada en la part alta. Acaba la 23ª, que és el seu millor resultat en la Copa d’Europa. Després del supergegant estava previst fer un segon supergegant, però la inspecció que s’ha fet ho ha descartat per part dels jutges, perquè feia vent i nevava ben fort. Així doncs s’ha fet l’eslàlom, on Cande ha estat 30ª i al mateix temps aconsegueix una molt bona posició de sortida per demà al supergegant, segona mànega de la supercombinada”.

 

Cornella, 19è al gegant FIS de Trysil
Avui l’estació noruega de Trysil ha acollit un gegant FIS amb Xavi Cornella i Bartumeu Gabriel en el portilló de sortida. Cornella ha estat 19è.
Xavi Cornella ha finalitzat 19è en la cursa de gegant amb un temps de 1.59.20, a 5.11 del guanyador, el noruec Patrick Haugen Veisten (1.54.09). Cornella ha finalitzat dins dels 30 millors en la primera mànega, amb 1.00.44, mentre que en la segona mànega el seu temps parcial ha estat 58.76. Per la seva part, Bartumeu Gabriel no ha pogut finalitzar la segona mànega, quan en la primera havia aconseguit també estar entre els 30 millors cronos.

Demà es disputa un segon supergegant.

Max Tissot, director d’esquí alpí de la FAE: “Primera cursa de l’any per a Cornella i Gabriel. Les condicions eren molt bones en pista, aprofitant la preparació que van tenir per les passades Copes d’Europa. Els dos han fet una primera mànega una mica tímida i amb petites errades tècniques. Tot i així, han entrat en el top 30 de la primera mànega. En la segona, Cornella no ha sigut capaç d’adaptar-se a un traçat molt arítmic, però tècnicament ha sigut que en la primera. Bartumeu Gabriel, per la seva part, ha volgut ficar massa energia i s’ha anat fora per culpa d’un interior”.

 

Els joves, en el gegant FIS de Funesdalen
A Suècia, l’equip de joves de la FAE ha disputat un gegant FIS en categoria masculina i en categoria femenina. En homes, el més destacat dels andorrans ha estat Roger Bartumeu, amb la 48ª plaça, mentre que en dones ha sigut Carla Mijares la millor andorrana, amb la 22ª posició.

En categoria femenina, Mijares ha estat la més destacada de les andorranes, 22ª amb 2.03.98, a 5.94 de la guanyadora, Liv Ceder (1.58.04). En la classificació, l’han seguit Iria Medina, 27ª a 6.60; Jordina Caminal, 38ª a 12.09; Xènia Rodriguez, 45ª a 13.13; i Jessica Núñez, 46ª a 13.46.

En categoria masculina, Roger Bartumeu ha estat el més destacat dels andorrans, 48è amb 1.59.94, a 7.53 del vencedor, el suec Isac Hedstroem (1.52.41), mentre que l’han seguit en la classificació Ty Acosta, 53è a 7.92; Albert Torres, 57è a 8.53; Robert Ferrari, 68è a 10.00; Lluís Torres,76è a 11.07; i Aritz Alvarez, 85è a 13.86.

Demà Funesdalen torna a acollir un nou gegant FIS tant en homes com en dones.

 

FAE