Cande Moreno es queda sense poder competir per culpa del vent

L'esquiadora andorrana Cande Moreno
L’esquiadora andorrana Cande Moreno (Agence Zoom)

La Copa del Món de velocitat de St Anton (Àustria) ha estat marcada pel temps fins a l’últim moment. Després de tota una setmana modificant el calendari per a establir dos supergegants en dos dies, finalment avui, quan la cursa estava a la seva recta final, el fort vent ha obligat a l’organització a donar per finalitzada la competició quan restaven cinc esquiadores per competir, entre elles Cande Moreno.

Amb només 28 dones a la classificació final, les opcions d’entrar entre les 30 millors hi eren bastant clares, però l’aparició del fort vent ha obligat a l’organització a cancel·lar el que quedava de cursa. La suïssa Delia Durrer ha estat la darrera corredora en prendre part, mentre que no han pogut finalitzar des del dorsal 47 endavant, és a dir la canadenca Stefanie Fleckenstein, la nord-americana Monica Caill, l’andorrana Cande Moreno, l’eslovaca Rebeka Jancova i l’australiana Greta Small.

La carrera, per contra, ha estat guanyada per la suïssa Lara Gut-Behrami (1.17.26), seguida per les italianes Federica Brignone i Marta Bassino.

Aquesta Copa del Món ha estat marcada pel mal temps. Primer, les males condicions van obligar a suspendre el primer descens, després va passar el mateix amb el segon i ja es va decidir que la cursa de descens del dissabte no es faria i es correria un supergegant, juntament amb el previst inicialment per a avui diumenge, que s’ha celebrat però no completament.

Cap de setmana amb la Copa Burger King U12 i la Copa Ford U10

Andorra ha acollit aquest cap de setmana dues competicions de base per als petits U12 i U10.

Dissabte, Copa Burger King

El dissabte va tenir lloc la Copa Burger King U12, organitzada pel Soldeu Esquí Club, i Memorial J. Farré. Al matí es van disputar rondes classificatòries i a la tarda el team event a la pista Canaro.

Al final de la jornada, l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) va ser el vencedor, amb els espanyols del Tecalp en segona posició, tercers l’Esquí Club Andorra (ECA), quarts el Soldeu Esquí Club (SEC) i cinquè el Pas de la Casa Grau Roig (PCGR).

Diumenge, Copa Ford

Aquest diumenge s’ha celebrat la competició U10 corresponent a la Copa Ford, Trofeu Illa Carlemany, amb la participació de 131 corredors.

El SEC va ser el vencedor, seguit del PCGR segon, l’ECA tercer, l’ECOA quart i l’Esquí Club Arinsal Pal (ECAP) cinquè.