Cande Moreno, 21a i primera andorrana en entrar al Top30 a la Copa del Món de descens, a Suïssa

La valoració de Cande Moreno

L’esquiadora, Cande Moreno, ha trencat motlles. Avui divendres, 16 de desembre, s’ha convertit en la primera andorrana en aconseguir entrar al Top30 en una Copa del Món de velocitat. I no només això, sinó que Moreno ha estat la 21a a la cursa de descens de St. Moritz (Suïssa), el que suposa 10 punts WC per a ella. Un gran resultat per a un gran treball d’equip que inclou a l’staff encapçalat per Dejan Poljansek, amb Pablo Vallina i el fisio Elia Villa.

Moreno ha assolit la 21a posició amb una baixada molt intensa. Al primer parcial se situava amb el 12è temps amb +0.12, mentre que en el segon era el 15è crono amb +0.80, ja al tercer intermig era el 29è crono amb +0.77. Al final, l’andorrana se situava, però, 21a a l’arribada, amb un crono de 1.11.48, a 2.08 de la guanyadora, la italiana Elena Curtoni (1.09.40). El temps de tall dels punts (30a plaça) es quedava a +2.41 de Curtoni, i amb Moreno dins dels punts de Copa d’Europa.

Els seus primers punts WC
Amb aquesta 21a posició, Moreno suma 10 punts de Copa del Món -se situa 35a en la general de descens-, els seus primers punts d’aquesta temporada i de sempre. Fins ara, el seu millor resultat en Copa del Món de velocitat havia estat la 32a posició de Lake Louise del passat 3 de desembre, quan a més es va quedar a només 0.04 mil·lèsimes dels punts. Abans, havia estat 40a al descens del desembre del 2021 també a Lake Louise, i 44a el passat mes de febrer a Crans Montana, també en descens de Copa del Món.

Treball d’equip
El resultat d’avui divendres, a St. Moritz, aporta una gran dosi de motivació a tot l’equip andorrà, format per Cande Moreno, però, també, per l’staff tècnic amb Dejan Poljansek i Pablo Vallina com és habitual i també en aquesta ocasió amb el fisioterapeuta Elia Villa. Igualment, constata la bona feina que ha estat fent l’equip durant els últims mesos i el treball que els últims anys s’ha dut a terme amb la carrera esportiva de Cande Moreno, que ha demostrat en moltes carreres que té el nivell per a estar entre les millors. Aquesta 21a plaça al descens de St. Moritz ho ratifica.

Cande Moreno, esquiadora: “Estic molt contenta per la carrera d’avui. És un resultat que no ens esperàvem, portava dos entrenaments una mica complicats, que no estava esquiant al nivell que volia. A més, avui era un dia complicat, amb poca visibilitat i condicions una mica difícils i ha sigut una carrera més curta perquè han baixat la sortida i he sabut aprofitar l’oportunitat per a acabar amb un súper bon resultat. Pels dies que venen em queda demà un altre descens i diumenge un supergegant, així que estem molt motivats”.


ELS RESULTATS D’ALTRES ESQUIADORS DE LA FAE
Rius es queda a les portes de la 2a mànega a la difícil Copa d’Europa de Val di Fassa
Complicada la cursa d’avui a Val di Fassa, amb un eslàlom de Copa d’Europa on competia Àlex Rius i on s’ha trobat neu, pluja i unes condicions difícils, a més, sortint amb un dorsal molt alt com el 88. Al final ha estat 62è a la primera mànega, a les portes de la classificació per a la segona.

Avui les condicions jugaven en contra a Val di Fassa durant la celebració de la Copa d’Europa d’eslàlom masculí. Àlex Rius ha competit amb el dorsal 88, i la forta nevada i la pluja posterior han fet molt complicada la gestió de la carrera. Al final, l’andorrà ha lluitat la primera mànega per a intentar entrar a la segona entre els 60 millors, però s’ha quedat a les portes amb la 62a posició i a només 0.44 del tall.

La cursa ha estat guanyada per a l’italià Alex Vinatzer amb 1.50.82. L’equip andorrà viatja ara a Kronplatz per a competir els pròxims dies.

Yago Antes, entrenador: “Avui ha nevat com dos pams, el fons era dur però s’ha anat transformant i amb el 88 és molt difícil. A partir del vint-i-poc cada vegada es ficava més lenta la pista i a partir del 25 o 30 ha començat a ploure i s’ha tornat una mica bataller. Crec que Àlex s’ha tirat, ho ha provat, ben esquiat a la part alta”.


Mijares, a la Copa d’Europa d’eslàlom d’Ahrntal
Avui divendres, Carla Mijares ha disputat la Copa d’Europa d’eslàlom a Valle Aurina-Ahrntal (Itàlia), on no ha pogut completar la primera mànega tot i una bona lluita en unes condicions complicades de neu.

El dia anterior va nevar a la pista i la neu, avui, estava molt humida, segons ha explicat el tècnic Josh Alayrach. “Havien injectat i estava dur, però, al ser tan humida s’ha trencat i estava molt difícil, a més nevava, no es veia el terra… però amb tot, la Carla ha fet avui molt bones coses, el balanç és positiu i amb ganes que arribi demà”, ha dit l’entrenador.

Demà dissabte es disputa una segona cursa d’eslàlom d’aquesta Copa d’Europa.

TOTES LES NOTÍCIES