La ministra de Turisme, Verònica Canals, participa des d’aquest dimarts dia 10 de setembre, juntament amb el director del departament de Turisme, Sergi Nadal, a la 23a sessió de l’Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que té lloc a la ciutat russa de Sant Petersburg fins al 13 de setembre. Durant la jornada de treball d’avui, la ministra ha tingut la oportunitat de tractar en diferents reunions bilaterals amb els seus homòlegs la celebració del pròxim Congrés mundial de turisme de neu i muntanya de l’any vinent. Canals s’ha reunit també amb els representants iberoamericans per tractar aspectes relacionats amb l’acollida de la Cimera Iberoamericana el 2020.

L’Assemblea General acull delegacions de més de 150 països. A més, també hi assisteixen representants d’aproximadament 500 membres afiliats a l’OMT, incloent-hi el sector públic i privat, ONG i associacions acadèmiques. De fet, aquest esdeveniment, que se celebra cada dos anys, és la reunió mundial més important d’alts funcionaris i representants de turisme.
La titular de Turisme també ha mantingut diverses trobades bilaterals amb alts càrrecs de les delegacions de Mònaco, Malta, Espanya i Suïssa, entre d’altres, amb els quals ha pogut intercanviar

diferents aspectes vinculats a l’acollida de del pròxim Congrés mundial de turisme de neu i muntanya de l’any vinent a Andorra.
Verònica Canals va participar ahir, en qualitat de ponent, en el debat del Fòrum d’alt nivell sobre turisme mèdic i sanitari. La inauguració d’aquest Fòrum va anar a càrrec del secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili.

En la seva intervenció en el debat d’alt nivell, Canals va subratllar la transcendència que té el turisme de salut, benestar i mèdic a Andorra, així com l’estratègia i les polítiques per promoure l’arribada d’aquest tipus de visitants al país. En concret, la ministra va destacar la facilitació dels viatges, el desenvolupament del producte i de les infraestructures o la inversió estrangera, que ha permès ampliar l’oferta mèdica del Principat.

La ministra va recordar la importància que té el sector turístic en el Producte Interior Brut (PIB) del Principat i la voluntat de l’Executiu de desenvolupar nous sectors per desestacionalitzar l’oferta turística.

En aquest sentit, la Verònica Canals va destacar que el turisme de benestar té un gran futur especialment a Andorra, ja que el país compta amb una bona infraestructura d’allotjaments turístics, paratges naturals de gran valor, un sector esportiu ben estructurat amb instal·lacions de qualitat i l’organització de proves internacionals de primer nivell. Canals va voler posar en relleu que el turisme de salut i mèdic és complementari de l’oferta gastronòmica, cultural i de compres del Principat.

D’altra banda, la titular de Turisme va destacar que la formació ha de ser també un element clau en el desenvolupament d’aquesta activitat econòmica al país. En aquest àmbit, la ministra va recordar els treballs que Andorra i l’OMT estan duent a terme a través del nou plantejament i objectius de l’Acadèmia de l’OMT.

 

La ministra Verònica Canals tracta aspectes de la Cimera Iberoamericana amb els seus homòlegs de diversos països
Durant la seva estada a Rússia, la ministra s’ha reunit aquest dimecres amb els seus homòlegs de l’Equador, Sant Marino, l’Argentina, Brasil i Portugal per tractar diversos aspectes relacionats amb la Cimera Iberoamericana, que acollirà Andorra l’any 2020. Verònica Canals ha destacat amb tots ells l’oportunitat de visibilitat que representa aquest esdeveniment per al Principat i la importància de la reunió sectorial de ministres de Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada