naturlandia

La Junta General Ordinària de Camprabassa SA ha aprovat, aquest dilluns a la nit, els comptes de l’any 2014, que es van tancar amb un resultat negatiu de 2,03 MEUR, un 9% per sota del dèficit que es va generar el 2013. Amb tot, els ingressos han crescut un 63%, passant dels 1,9 als 3,12 MEUR, i el flux d’efectiu –l’anomenat ‘cash flow’– s’ha reduït un 53%, situant-se en 492.000 euros. A més, tenint en compte els resultats a 31 de maig del 2015, es podria arribar a final d’any amb un flux d’efectiu positiu, de manera que la societat no necessitaria més injecció de diners per part del Comú de Sant Julià de Lòria.

La societat Camprabassa, participada en un 84% pel Comú de Sant Julià –un percentatge que a partir d’ara passa a ser del 88%–, ha tancat el 2014 de nou amb un resultat negatiu, de 2,03 milions d’euros, tot i que el dèficit és un 9% inferior al registrat l’exercici anterior. El motiu d’aquest resultat és l’increment que s’ha produït en les despeses, sobretot pel que fa a personal i a consum, pel fet que el parc d’animals es va obrir a mitjans del 2013 i perquè la societat ha passat a gestionar el restaurant. Així, les despeses d’explotació s’han incrementat 1 milió d’euros arribant als 4,8 MEUR, tal com han explicat des de l’empresa que gestiona la part financera de la societat. En canvi, els ingressos han augmentat un 63%, arribant als 3,12 milions d’euros.

Tot i els números negatius, les necessitats de flux d’efectiu han millorat –les despeses que s’obtenen restant les partides d’amortització, de cànon i de despeses financeres, que no representen sortides de caixa. Així, si bé el ‘cash flow’ del 2013 era d’un milió d’euros, al 2014 s’ha reduït fins als 492.000 euros.

Pel que fa al 2015, fins a 31 de maig les vendes han crescut un 35% en relació al mateix període del 2014, i han superat en un 23% el pressupost del 2015. Si es manté la mateixa evolució al llarg de tot l’any, la societat preveu tancar l’exercici amb un flux d’efectiu positiu, tot i que es continuarà generant dèficit.

Segons han indicat des de l’empresa que gestiona les finances de Camprabassa, els resultats del 2014 no compleixen del tot les previsions del pla de viabilitat, sobretot en l’apartat de despeses, on hi ha una desviació, mentre que en l’apartat d’ingressos es compleix el pla en termes generals. En canvi, en el que portem de 2015, la previsió del pla de viabilitat es compleix tant pel que fa a despeses com a ingressos, i el fet que es pugui tancar l’any amb un flux d’efectiu positiu significa que no serà necessari que el Comú hagi de fer una nova injecció de diners.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada