Camprabassa aprova la constitució d’una nova societat de 5,5 milions de capital per fer la tirolina

La societat Camprabassa, que gestiona Naturlandia, va celebrar aquest dijous a la nit l’assemblea general d’accionistes, per presentar els comptes del 2018, el pressupost per al 2019 i també per començar a fer realitat el projecte de la tirolina que unirà la cota 2.000 amb la 1.600 i que s’ha de convertir en la “més alta i llarga del món en la seva categoria”, segons han informat fonts comunals. Fa més de dos anys que la corporació té entre cella i cella (amb algun que altre entrebanc entremig) el projecte d’un giny que ha de servir per dinamitzar el parc, captar més visitants i acabar amb la línia de pèrdues dels darrers anys. De moment, el que va quedar aprovat aquest dijous va ser la constitució d’una nova societat, que tindrà un capital de 5,5 milions d’euros, per tal de poder iniciar les obres de la tirolina el més aviat possible.

Segons han explicat fonts comunals, d’aquests 5,5 milions el 30% els assumeix un inversor privat (desconegut fins la data però tot apunta que seria una constructora), el 10% Camprabassa i el 60% el comú. A la vegada, i un cop s’hagi constituït, es farà una subscripció de capital oberta a tothom: es llançaran 10.000 accions a 550 euros. La idea és que “entrin petits inversors”, i de fet ja hi ha empreses de la parròquia que han mostrat el seu interès en comprar accions. També hi ha dos bancs del país interessats.

Aquesta tirolina tindrà sis línies paral·leles i els seus usuaris en podran regular la velocitat, que arribarà a pics de 100 km/h. Les estimacions de Camprabassa és que s’arribi als 90.000 passatges anuals, xifra que ja permetria generar beneficis a Naturlandia. Cal constatar que el Tobotronc genera un flux d’entre 120.000 i 130.000 passatgers anuals.

Baixar per la tirolina costarà 18 euros, tot i que si es compra l’entrada a tot el parc, la baixada costarà 6 euros.

380.000 euros de pèrdues

També durant l’assemblea d’aquest dijous es van aprovar els comptes del 2018, els quals han deixat unes pèrdues de 380.000 euros. El motiu, van justificar des de la societat, és que dels 62 dies dels mesos de juliol i agost, el parc només en va obrir 14, a causa de la mala climatologia. Són els mesos en què hi ha, i de molt, més afluència al parc.

La part positiva, va defensar la junta de la societat, és que s’ha aconseguit eixugar el deute acumulat: ara és de 8,3 milions, mentre que el 2015 (moment en què va entrar la corporació actual), era d’11,1.

L’objectiu, de cara al 2019, és seguir-lo reduint i deixar-lo en 7,7 milions d’euros.

Pel que fa al pressupost precisament per a aquest 2019, l’objectiu marcat és assolir un Ebitda (Beneficis abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) positiu.

TOTES LES NOTÍCIES