Coincidint amb l’època d’aparició de l’eruga de la processionària del pi, els set comuns han editat un tríptic per informar la població sobre la possible afectació en persones i animals d’aquest insecte propi dels ecosistemes forestals.

Els comuns treballen de forma conjunta en la gestió forestal i cada temporada es fan varis controls i tractaments per al control de la població de processionària, per tal que l’afectació sigui menor.

Tot i això, el cicle biològic d’aquest insecte fa que cada any, durant la primavera, hi hagi l’època de màxim risc, ja que és quan l’eruga de processionària baixa dels arbres, abans de convertir-se en papallona. Els pèls urticants de les erugues, quan es mouen, s’alliberen a l’atmosfera. Si entren en contacte amb persones o animals, poden causar irritació a la pell i als ulls. Per això es recomana no entrar als boscos afectats els dies de molt vent.

Cal tenir molta cura que els gossos, o altres animals de companyia, no ensumin o ingereixin les erugues, ja que pot ser molt perillós, provocant fins i tot la mort. També és perillós pel bestiar i per tant cal eliminar les erugues de les zones de pastura.

El més important és que en cas d’irritació en persones o animals s’acudeixi ràpidament al metge o veterinari per evitar possibles complicacions.

Els set comuns busquen la màxima efectivitat en els tractaments contra aquesta plaga que afecta la massa forestal i que té uns efectes negatius a nivell social: a les persones afecta en forma d’urticària però és molt més perillós per gossos, cavalls i altres animals, a més del greuge paisatgístic que comporta.

Durant aquests mesos es recomana no apropar-se a les zones boscoses amb pins afectats.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada