Campanya d’emergències pel cicló tropical Idai que ha afectat Malawi, Moçambic i Zimbabwe

La Plataforma d’ONGs d’Andorra fa una crida urgent a tota la població davant els devastadors efectes que està patint la població de Malawi, Moçambic i Zimbabwe a causa del cicló tropical Idai.

Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al 141 (cost de la trucada 2 € + IGI).

Més de 1,5 milions de persones, dels quals aproximadament la meitat són infants, han estat afectats per les greus inundacions que ha provocat el cicló tropical Idai al seu pas per Malawi, Zimbabwe i Moçambic.

El cicló tropical, que ha portat fortes pluges i vents de fins a 170 km / h (106mp / h), va tocar terra al port de Beira, la quarta ciutat més gran de Moçambic, el dijous a la nit, deixant els seus 500.000 residents sense connexions de corrent ni comunicacions. A tot Moçambic, les xifres inicials del govern estimen que 600.000 persones estan afectades, de les quals 260.000 són nens.

El cicló es va traslladar de Moçambic a Zimbabwe durant el cap de setmana. S’estima que gairebé 1,5 milions de persones viuen a zones que podrien ser afectades per forts vents i precipitacions.

Tot i que l’impacte del cicló encara no s’acaba completament, és probable que inclogui danys a les escoles i als centres de salut i a la infraestructura d’aigua i sanejament, dificultats d’accés a l’aigua segura per a les comunitats afectades, un major risc de malalties transmeses per l’aigua, la destrucció de les llars i un augment dels riscos de desprotecció, especialment per a les dones i els menors.

Des de principis de març, les inundacions causades pel cicló tropical Idai han causat almenys 145 morts.