tifoCaritas Urgell ha endegat una campanya d’emergència a tota la diòcesi per recaptar diners que permetin enviar ajut a Filipines.

A partir d’avui ja es poden fer ingressos en el compte de CaixaBank 2100-0018-19-0200471180, i s’ha habilitat un telèfon per a fer donacions, el número 973 351266.

Caritas Espanya ja ha començat a enviar recursos a Caritas Filipines per què la situació és d’extrema gravetat.

Els integrants dels equips d’ajuda humanitària de Càritas Filipines que han pogut accedir ja a les zones sinistrades pel tifó, han mostrat la seva desolació davant las escenes de devastació que estan presenciant arran de les seqüeles del ” Haiyan ” , que va castigar el país asiàtic el passat divendres.

Des Tacloban City, a Leyte , Rei Barnido , membre del personal de Caritas Filipines present en el terreny , ha informat que ” l’hospital regional está desbordat de pacients que necessiten ajuda. Hi ha morts per totes bandes. No hi ha aigua, ni energia . Els voluntaris estan tractant de gestionar el edesastre . És com si haguessin llançat bombes nuclears ” .

La xarxa Càritas està en ple procés de mobilització contra rellotge de recursos per ajudar els damnificats a las zones més afectades . Es calcula que hi ha almenys 3,6 milions de persones concentrades en una vasta franja de 50 quilòmetres d’ample sobre la ruta directa seguida per el tifó. Càritas Filipines i la església local, a través de les diòcesis i les parròquies de les àrees sinistrades , ja han estat capaços de canalitzar aliments cap a algunes de les zones més afectades. En breu es posaran a disposició dels afectats subministraments de 18.000 lones per a refugis temporals, aigua, productes d’higiene i articles diversos de primera necessitat per a 5.000 famílies. Així mateix, està en marxa un programa de “diners per treball comunitari” destinat a la retirada de runes .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada