Campanya de pavimentació de carreteres per un import de 4,5 MEUR

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el projecte i la licitació de la campanya de pavimentació i reforç de les calçades de les carreteres generals, secundàries i carrers del 2016. Els treballs tenen una estimació pressupostària de 4.499.701,27 euros i s’han licitat per modalitat d’urgència ja que cal arranjar alguns trams de carretera per on passarà el Tour de França que té l’arribada prevista el dia 10 de juliol.

La campanya de pavimentació del 2016 preveu destinar el 61% del total pressupostat a obra nova, el que representa 2.745.167,89 euros. Per a les demandes dels comuns (carreteres secundàries i carrers) es destinaran 686.817,69 euros, que representa el 15,26%, mentre que per a les carreteres generals seran 1.062.083,65 euros, import que representa el 23,6% del total.

Un any més, l’Àrea de Pavimentació i Gestió d’Infraestructures viàries s’ha encarregat del redactat del projecte de la campanya de pavimentació, fet que suposa un estalvi important en relació a quan ho redactava una empresa externa. Els tècnics han efectuat un inventari de l’estat del ferm de les carreteres generals, secundàries, vies urbanes i carrers, el qual ha estat determinant a l’hora de seleccionar les seccions de carretera on actuar.

En aquesta ocasió, donada la baixada del preu del petroli, l’estimació base dels preus relacionats amb l’ús de productes derivats del petroli ha estat revisada a la baixa, cosa que suposa una reducció mitja del 6%.

El Govern ha aprovat la tramitació per la via d’urgència d’aquesta licitació, atès que diverses obres que en l’actualitat estan en curs, necessiten efectuar diferents treballs de pavimentació per tal de reordenar el trànsit i així poder continuar amb la progressió de construcció (Vials del Rull, CG1 Rotonda Riverola, CG1 zona Frontera, CG2 zona de La Traba, CG3 Rotonda zona Colat) i d’altres que en l’actualitat ja estan finalitzades (CG3 zona Farreroles) a la vegada que també caldrà arranjar alguns trams de carretera pels quals passarà el “Tour de França 2016”, que arribarà a Andorra el dia 10 de juliol.

Aquest mateix dimecres també s’han licitat els treballs de control de qualitat de la campanya de pavimentació, d’auscultació dels ferms de les carreteres i del control de qualitat del contracte de senyalització horitzontal de la xarxa de carreteres, així com els treballs de direcció facultativa, control de la planta d’aglomerat, coordinació de la seguretat per la propietat de la campanya de pavimentació i la direcció facultativa del contracte de senyalització horitzontal.

Com a novetat, aquest any s’ha ampliat l’abast de la direcció facultativa i del control de qualitat de la pavimentació amb la gestió del contracte de marques viàries de pintura, fet que permetrà ser més eficients a l’hora de repintar trams de carretera objecte de nova pavimentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.