Campanya de donació de sang a la Seu organitzada pel jovent

Cartell anunciant la campanya de donació de sang a la Seu
Cartell anunciant la campanya de donació de sang a la Seu (CCAU)

Aquest proper dimarts, dia 11 d’abril, tindrà lloc una campanya de donació de sang organitzada per l’alumnat de l’Aula Oberta de l’Institut La Valira, de la Seu d’Urgell, conjuntament amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.

La campanya de donació de sang tindrà lloc al col·legi La Salle, entre les 18h i les 22h. S’aconsella demanar cita prèvia a la web de donarsang.gencat.cat per tal de reservar torn. En el transcurs de la jornada, els alumnes juntament amb Creu Roja, indicaran a la població el recorregut a fer, els acompanyaran i estaran a la seva disposició. L’alumnat també ha preparat una petita mostra d’agraïment als participants, que la podran rebre en mà en el moment de la donació de sang.

La campanya de donació de sang neix de la necessitat de mantenir el nivell de reserves de sang del Banc de Sang de Catalunya i de subministrar-les als hospitals per a fer intervencions quirúrgiques, transfusions en casos d’accidents o per diversos tractaments mèdics.

Les campanyes de donació de sang es duen a terme de forma periòdica a la Seu i a la comarca. Tothom que tingui entre 18 i 70 anys i pesi més de 50 kg pot participar-hi. Es pot donar sang encara que no s’estigui en dejú, es prenguin alguns dels medicaments més freqüents i es tingui el colesterol elevat.

Cada donació de sang pots salvar 3 vides, ja que de cadascuna se n’obté plasma, plaquetes i glòbuls vermells que es poden distribuir segons les necessitats. Donar sang també té beneficis per al donant perquè redueix el risc de patir infarts i accidents cardiovasculars a través de la renovació de l’oxigen de la sang.

TOTES LES NOTÍCIES