colomsLa Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell iniciarà aquest proper mes de maig una nova campanya de control de la població de coloms amb OVISTOP, un esterilitzant per aquest tipus d’aus. L’actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms.

Per portar a terme aquesta campanya, l’Ajuntament urgellenc ha aprovat contractar l’empresa AMBIENS perquè es faci càrrec del control de la població de coloms mitjançant Ovistop. Segons el cens realitzat es preveu actuar sobre una població d’uns 200 coloms. I per tal que aquesta actuació sigui més eficaç i econòmica, abans d’iniciar l’actuació s’ha realitzat una captura d’una població de 300 coloms per tal de reduir al màxim la població a tractar.

La metodologia utilitzada serà la instal·lació de 2 dispensadors de pinso amb una substància esterilitzant en es punts on es detecti una major població de coloms i sigui tècnicament viable.
A part del tractament amb Ovistop, l’empresa també es farà càrrec de la resolució de les queixes rebudes a causa de la presència de coloms.

Aquesta actuació té un pressupost de 7.200 euros. L’actuació s’allargarà fins el mes de desembre.

Antecedents

Cal recordar que des de l’any 2002 s’han anat realitzant captures periòdiques de coloms al municipi de la Seu d’Urgell per tal de poder controlar la població de coloms. En total s’eliminava uns 1000 coloms a l’any.

Tot i que la metodologia serveix per disminuir la població de coloms, aquesta disminució és temporal donada l’elevada taxa de natalitat d’aquesta espècie quan no té limitació d’aliment. Per això s’ha fet necessari realitzar un control anual de la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada