consumEl ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha presentat avui la campanya de comunicació sobre els drets i obligacions dels consumidors i usuaris en les seves relacions de consum, una acció adreçada principalment als residents però també als visitants. La campanya es vehicula a través d’un seguit de consells de consum adaptats a diferents formats.

D’una banda, s’ha creat un tríptic amb “10 consells de consum”, realitzat en català i dirigit als consumidors residents. Aquest document també porta informació sobre el Servei d’Atenció al Consumidor i un imant que en recorda el telèfon i la seva pàgina web. Aquest tríptic es distribueix a totes les llars del Principat.

D’altra banda, s’ha creat un segon tríptic, que sota la denominació “A Andorra compra tranquil”, es dirigeix als consumidors visitants i s’elabora en quatre idiomes: català, francès, castellà i anglès. Aquest conté una informació molt més reduïda sobre aspectes rellevants de les seves potencials relacions de consum. En aquest cas, el tríptic es distribueix a prop de 400 establiments d’allotjament turístic registrats al país.

En segon lloc, s’han produït uns breus vídeos protagonitzats per tres personatges famosos: el Cedric Gracia, l’Albert Llovera i el Joaquim “Purito” Rodríguez, que expliquen de forma sintètica quatre consells de consum: sobre la garantia dels productes i les seves condicions, el dret de desistiment, les reclamacions i les compres per Internet. Alguns d’aquests vídeos es produeixen en els quatre idiomes abans esmentats (garantia i reclamacions), els altres només en català. Aquests vídeos es difondran a les diferents xarxes socials, així com a les sales del cinema de l’Illa Carlemany, a l’Andorra Televisió, i a altres suports exteriors i interiors.

La campanya es complementa amb altres suports gràfics repartits al llarg del territori.

La realització de la campanya tindrà un cost aproximat de 27.000 euros.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada