campFrancesc Camp ha presentat aquest matí els grans eixos estratègics del Ministeri de Turisme i Comerç per aquesta legislatura, que passen fonamentalment per posicionar Andorra com una destinació turística de referència durant tot l’any seguint dues grans estratègies: desestacionalitzar i internacionalitzar.

El turisme de neu és un dels grans eixos pels quals continuaran pivotant les diferents campanyes de comunicació als mercats potencials, també es donarà continuïtat a l’aposta pels esdeveniments esportius de primer nivell internacional tant de neu com de muntanya. En la mateixa línia el ministre s’ha referit a l’impuls del turisme de natura i muntanya, en el qual es treballarà de manera transversal amb el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per finalitzar el pla d’infraestructures verdes llançat el 2015, les noves rutes a peu i de bicicleta de muntanya a l’abast d’un públic familiar. De cara al 2016 es continuaria la xarxa de refugis guardats amb la finalització de la construcció del refugi guardat de l’Illa i projectant un cinquè refugi situat al sud del país, que completaria aquesta xarxa al llarg del GRP. Un altre dels objectius marcats per als propers anys és la implementació d’un segell de turisme sostenible que identifiqui Andorra com una destinació amb una àmplia oferta relacionada amb el medi ambient i el patrimoni natural.

Una altra de les línies continuistes és al turisme de Wellness, una oferta ja consolidada, que es completa amb l’oferta de Salut, un turisme de nínxol que s’està potenciant a través del clúster de Salut que desenvolupa una estratègia integral que passa per una oferta destinada per exemple a la salut de la dona i la salut del esportista, establint sinèrgies entre els serveis mèdics i els de wellness de Caldea i Inúu.

Un dels grans reptes del Ministeri per aquesta legislatura es l’aposta per la cultura. Un bon exemple és el referent creat amb el Cirque du Soleil, però l’estratègia passa també per potenciar l’oferta actual, com el Jambo Street music o el Land Art, així com l’oferta museística o les rutes de Patrimoni Cultural. En aquest sentit el ministre ha anunciat que els guies turístics tindran una titulació oficial, una reivindicació d’aquests professionals de ja fa uns anys, per als guies actuals i per als nous professionals d’aquest àmbit.

Camp ha explicat també que es treballa de manera transversal amb el Ministeri de Cultura en projectes potencials com una cartellera contínua d’espectacles, la creació d’esdeveniments que portessin art al carrer amb artistes locals i/o internacionals o establir una col·laboració amb museus o col·leccions de renom internacional. Algun d’aquests projectes podrien veure la llum aquesta propera tardor.

El Ministre s’ha referit a la captació del turisme de compres com un sector que cal revifar i canviar-ne la tendència negativa, l’esforç per redefinir aquest turisme té un full de ruta a seguir amb el desenvolupament d’un pla estratègic que passa per millorar en àrees com la comunicació o la diversificació de productes o marques, caldrà també analitzar les diferents zones comercials i fer-les, si s’escau, mes competitives. Aquest pla seguirà diferents fases, essent la del diagnòstic del sector i la definició d’accions el destinat a aquest 2015, a partir del 2016 s’implementarien aquestes estratègies. Camp ha subratllat que aquest projecte es liderarà des de govern, però també des dels Comuns i que caldrà que es facin seu el sector privat, les empreses o les diferents associacions.

Per impulsar tota aquesta oferta turística el Ministeri treballa en el disseny i implementació dels plans de comunicació i comercialització per països i per potencials compradors de la nostra oferta turística, en la millora de la qualitat dels serveis turístics, amb el repte de tancar a finals del 2016 la nova reglamentació de la classificació d’allotjaments, equiparant el nivell d’obligacions en tot el sector amb una classificació més exigent i actualitzada a l’oferta actual i també treballant en la millora dels indicadors de seguiment de l’activitat turística.

Pel que fa als registres d’activitat econòmica, el ministre ha constatat la necessitat d’agilitzar tots els procediments i donar millor servei a l’usuari amb una plataforma única informàtica que es crearà i entrarà en servei entre el 2016 i el 2017. El 2015 s’implementarà la llei de Patents i es crearà una oficina per aquesta activitat ubicada a l’actual Oficina de Marques i Patents d’Andorra. Entre el 2016 i el 2018 s’actualitzarà la normativa en matèria de propietat intel·lectual i industrial amb la modificació de la llei de marques i la normativa relativa als dominis .ad.

En quant a comerç i inspeccions les línies passen pel desplegament reglamentari de la normativa en matèria de comerç durant els propers dos anys. Entre el 2016 i el 2017 s’unificaran les inspeccions de comerç i allotjament turístic, per tal d’optimitzar els equips de treball i que aquests siguin polivalents en les dues àrees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada