El nombre de turistes ha disminuït un 2,8% aquest juliol. Són les primeres estimacions del departament d’Estadística. En entrevista a RTVA, el ministre de Turisme no ha volgut crear alarmisme i ha manifestat que el problema no és únicament d’Andorra.

Tot i que no són oficials, les primeres estimacions pel que fa al nombre de visitants aquest juliol apunten una baixada de prop del 3%. És el mateix percentatge de reducció, per exemple, que ha patit Eivissa. En aquest sentit, el ministre de Turisme assegura que la pèrdua de turistes es repeteix a les diverses destinacions del sud d´Europa. “Tenim uns països que eren molt captadors de turisme europeu, països àrabs sobretot, que són grans destinacions turístiques d’estiu. Estic parlant de Turquia, de Tunisia, d’Egipte, que estan tornant a ser atractius i aquesta percepció de risc està disminuint i estan fent ofertes molt agressives. Això ha fet, sens dubte, que s’hagin alliberat llits a la costa espanyola i s’han hagut d’abaixar preus”, explica el ministre Francesc Camp i ho recull RTVA.

Camp no ha volgut generar alarmisme, ja que encara queda una part de l´agost i tot el setembre, on s’espera una bona afluència de visitants amb el pas de la Vuelta. “Ens situaríem aquest julial en 275.000 turistes. Fa cinc anys estàvem a 175.000. 100.000 menys fa cinc anys, 100.000 menys al juliol! Tot és relatiu. En perspectiva hem tingut un gran creixement el mes de juliol els darrers cinc anys. És un mes de temporada alta quan era un mes de temporada baixa i la petita davallada crec que respon a un context internacional”, insisteix.

En el global de juliol també s´aprecia un ínfim repunt del nombre d’excursionistes, d’un 0,5%. El ministre de Turisme ha acabat recordant que l’objectiu de creixement per aquest any era del 2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada