El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha respost les acusacions del conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, de “boicot sistemàtic” de l’executiu als projectes lauredians. D’aquesta manera, ha esmentat els esdeveniments que es fan a la parròquia. Així, entre d’altres, ha recordat a Roig que les dues etapes de la Vuelta a Espanya van tenir el seu punt d’arribada a Sant Julià de Lòria i també que el Gran Fondo es fa a Naturlàndia i que des d’Andorra Turisme es dona suport a la Fira de microproductors de vi.

“Sempre intentem fer coses al millor lloc que es puguin fer”, ha remarcat Camp, que ha manifestat que valora en primer lloc els esdeveniments que puguin tenir un millor impacte per al país i que després s’escull la millor ubicació per fer-los. El titular de Turisme ha reconegut que pot “entendre” que des de Sant Julià estiguin “dolguts pel projecte del ràfting” però ha afegit que a ell també li “dol” que no s’hagi pogut tirar endavant a nivell nacional. Però ha reiterat que cal “tocar de peus a terra” i que hi havia “moltes barreres i riscos” que posaven en entredit aquest projecte a nivell nacional. Així, ha esmentat els moviments de terra que eren necessaris o el poc cabal que hi ha al riu els mesos de juliol i agost i l’impacte que això podria tenir per a FEDA.

Quant al fet que el Govern encara no hagi donat el permís per a la il·luminació perquè el Tobotronc pugui funcionar a la nit, Camp ha destacat que “s’ha de tenir clar que no hi ha cap risc addicional” i que, per tant, cal que des de l’executiu s’avaluï tota la informació i en aquest sentit ha remarcat que “el que ha de tenir clar el comú és que no ens la podem jugar”. Així, ha assegurat que “si tots els elements de seguretat es compleixen no hi haurà cap inconvenient” en donar els permisos escaients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada