El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, s’ha desplaçat aquest dimarts a Estrasburg per participar a la 7ena Conferència del Consell d’Europa sobre el Conveni Europeu del Paisatge, en vigor al Principat des de l’1 de juliol del 2012. Camp ha pronunciat un discurs en el qual ha explicat que la prioritat de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa se centra en l’educació a la ciutadania democràtica i els drets humans i que el tema d’aquesta conferència encaixa perfectament amb les prioritats de la presidència andorrana.

En aquest sentit, ha recordat que el paisatge és un aspecte important pel que fa la construcció d’aquest “viure junts” en harmonia en les ciutats i regions, una de les prioritats de la presidència andorrana. Camp també ha destacat l’excel·lent treball dut a terme durant aquests últims 13 anys d’existència del Conveni. A més, ha posat de relleu tots els documents que estan a l’abast de tots els països que desitgen desenvolupar politiques sobre el paisatge.

Tot seguit ha tingut lloc una presentació sobre l’estratègia nacional del paisatge d’Andorra que es va iniciar al 2010 i que Govern va aprovar al 2011. Al 2012 es va determinar i aprovar tot un seguit d’accions per al període 2012-2015. Un dels objectius d’aquesta estratègia és fer un inventari dels punts “negres” paisatgístics que s’han de resoldre amb la col·laboració dels Comuns, així com implicar la ciutadania amb la creació d’un concurs de fotografies sobre els paisatges d’Andorra i instaurar un mecanisme de foto-denuncia.

Camp ha mantingut també una trobada amb la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini-Dragoni.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada