De la reforma de les competències i transferències comunals també han parlat els excònsols d’Encamp i la Massana. Miquel Alís i Josep Maria Camp han coincidit al programa “Ara i Aquí”, de Ràdio Nacional, que el Consell General hi hauria d’haver participat des del principi. Tots dos excònsols també s’han mostrat recelosos d’un canvi en el sistema de repartiment de les transferències.

Els excònsols d’Encamp i la Massana han coincidit a Ràdio Nacional a assenyalar que la reforma de les competències i transferències comunals arriba tard. Tot recordant d’altres processos similars dècades enrere, han criticat que el Consell General no hagi participat des de bon principi en la reforma. Camp creu que “no costava res fer una taula tripartita”. Considera que “hagués estat més elegant i correcte perquè al final qui ho ha de votar és el Consell General”. Segons Miquel Alís, “s’ha volgut apartar la gent que no és de DA”. “Les oposicions no han estat al corrent del que s’ha negociat”, ha afegit.

Josep Maria Camp creu que les parròquies són “l’essència d’Andorra” i demana als partits que volen la reforma que parlin clar. “Sento consellers i militants de certs grups polítics que m’esgarrifen, d’un cop voldrien eliminar les parròquies, aquesta és la seva reforma”, ha denunciat.

Tots dos excònsols qüestionen que es revisin els criteris per repartir les transferències. Tot i reconèixer que Andorra la Vella té més despeses en tant que capital, també afirmen que té més ingressos. Miquel Alís no veu clar que es vinculin les transferències al PIB. “Ens hi farem mal”, assegura alertant que “cada parròquia té altres despeses”.

Alís creu que els actuals cònsols s’han deixat enganyar amb la congelació de les transferències i afirma que si el PS no s’hagués plantat en aquest aspecte la reforma s’hagués endarrerit anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada