El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, s’ha reunit aquest dimarts a Madrid amb la  secretària d’Estat de Turisme d’Espanya, Isabel Borrego. La trobada, a la qual també ha participat el director de Turisme, Sergi Nadal, ha tingut com a principal objectiu reactivar el memoràndum d’entesa signat l’any 2006 entre els dos Governs en matèria de cooperació en l’àmbit turístic.

La representant espanyola ha explicat l’avenç dels treballs per un major coneixement del mercat mundial i s’ha compromès a intercanviar aquesta informació amb Andorra, un fet que Camp ha valorat positivament des del punt de vista de la necessitat creixent de segmentar el mercat.

D’altra banda, tots dos representants han compartit experiències sobre la promoció turística del país i aspectes com la incorporació de la comercialització des productes dins la pàgina web de turisme, una línia en què treballa Espanya i on Andorra també té interès en avançar, segons ha explicat Camp.  A la reunió també s’ha tractat la importància de treballar en l’àmbit de la classificació hotelera d’acord als criteris europeus.

La secretària d’Estat de Turisme espanyola ha estat acompanyada pel sotsdirector general de Cooperació i Competitivitat Turística, Miguel Nombela, i pel director de l’Institut d’Estudis Turístics, Ignacio Ducasse.

Camp també s’ha reunit amb el secretari General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, per donar continuïtat a la trobada que va tenir lloc el passat 29 de gener a FITUR. Camp i Rifai han tractat qüestions com el futur Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya 2014, que tindrà lloc a Andorra la Vella, i han preparat la propera reunió del Patronat de la Fundació OMT·THEMIS, que se celebrarà durant el mes de març a Andorra.

A les reunions també han participat l’ambaixador a Espanya, Jaume Gaytan, i l’agregat de Comerç i Turisme de l’ambaixada a Espanya, Jesús Ramírez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada