campEl ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha anunciat, aquest dijous, que el nou model de representació turística a l’exterior permetrà un estalvi de 641.000 euros anuals a les arques de l’Estat a partir del 2014. El ministre ha fet aquest anunci en el marc de la votació del projecte de llei de dissolució de la Société de développement du tourisme en Andorre al Consell General, que posa punt final al model anterior de representació turística a l’estranger, que disposava d’oficines a París, Barcelona i Brussel·les, i dóna pas al nou model que centralitza la informació a través d’Internet i compta amb un equip de professionals a l’estranger que contacten amb els operadors turístics.

La dissolució de la Société de développement du tourisme en Andorre s’ha votat amb els vots a favor dels consellers demòcrates i del grup mixt, mentre que els socialdemòcrates s’han abstingut, ja que segons ha indicat la consellera Rosa Gili creuen que es podria haver mantingut alguna representació a l’estranger en oficines menys costoses i que haguessin permès que els que encara no fan servir les noves tecnologies també accedissin a la informació sobre el Principat.

El ministre, però, ha donat suport a aquest nou model i ha indicat que un dels punts més importants és que el seu cost anual és de 378.000 euros, i per tant a partir del 2014 les arques de l’Estat estalviaran 641.000 euros anuals. En aquest sentit, el conseller del grup mixt Jaume Bartumeu ha indicat que demanarà totes les xifres de les despeses de Turisme per saber realment en què s’està estalviant i si les operacions que s’estan fent són òptimes.

D’altra banda, la sessió d’aquest dijous també ha aprovat la presa en consideració de la proposició de llei de modificació del règim electoral i de referèndum, que permetrà que els residents a l’estranger puguin votar per correu. Aquesta s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups, tot i que tant socialdemòcrates com grup mixt hi han anunciat esmenes.

Per la seva banda, el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha anunciat que tenen un dubte sobre el procediment de remesa, que hauria de ser resolt per un reglament del Govern. En aquest cas considera que no s’ha de deixar una qüestió tan essencial en mans del Govern i que, per tant, probablement hi presentaran una esmena per modificar-ho.

Per la banda dels socialdemòcrates, la consellera Mariona González, ha anunciat esmenes també a alguns ‘errors’ del text com el fet que digui que en un article hi determinarà el termini per sol·licitar el vot per dipòsit judicial i no ho faci, o que no s’estableixi el termini per elaborar el reglament necessari per aplicar la llei. A més, González ha dit que ‘ens ha sobtat’ la referència que es fa a l’exposició de motius a la creació d’un registre electoral nacional, perquè ‘en el redactat no existeix aquest registre o no l’hem sabut trobar’.

En la mateixa sessió del Consell General també s’ha aprovat la creació del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra i la dissolució de la residència Solà d’Enclar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada