Francesc Camp ha afirmat que la tecnologia és un desenvolupador del sector turístic perquè permet una traçabilitat dels visitants i de la seva experiència, també ha defensat la implementació de polítiques sostenibles en el sector. El ministre de Turisme ha participat en la I Conferència Iberoamericana de Ministres d’Economia i Turisme, celebrada a la ciutat de La Antigua Guatemala.

El ministre ha intervingut en les dues plenàries dedicades al turisme, la primera sota el títol “Recerca i Innovació Tecnològica, un factor determinant en la competitivitat empresarial i el sector turístic” centrada en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9 (construir infraestructura resilient, promoure la industrialització inclusiva i sostenible, així com fomentar la innovació), i la segona, dedicada a “L’articulació de la política pública del turisme als Objectius de Desenvolupament Sostenible”, centrada en el potencial del sector turístic per a contribuir a la sostenibilitat a través de l’estratègia política.

Durant les sessions de treball s’ha incidit en qüestions relacionades amb la inversió en infraestructura i innovació com a motors fonamentals del creixement i el desenvolupament econòmic, on la mobilitat sostenible i les energies renovables són cada vegada més importants, de la mateixa manera que el creixement de noves indústries tecnològiques de la informació i les comunicacions. També s’han relacionat els avenços tecnològics amb l’enfortiment de la qualitat de l’ocupació i la promoció de l’eficiència energètica.

Francesc Camp ha participat en la taula rodona “Innovació productiva i turisme”, moderada pel director regional adjunt per les Amèriques, de l’Organització Mundial del Turisme, Alejandro Varela. En la seva exposició ha compartit l’experiència d’Andorra en l’impuls de la innovació, l’obertura econòmica i la captació d’inversió estrangera amb la creació de clústers amb potencialitat de creixement.

Andorra s’adhereix la declaració conjunta dels ministres iberoamericans que es proposarà durant la 26a Cimera Iberoamericana de Cap d’Estat i de Govern

El ministre de Turisme, Francesc Camp, signarà la declaració conjunta per part dels 22 ministres iberoamericans aplegats a La Antigua Guatemala. La declaració es proposarà davant la 26a Cimera Iberoamericana de Cap d’Estat i de Governs que tindrà lloc el pròxim mes de novembre.

Durant la seva estada a La Antigua, Francesc Camp, ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto i la Secretària d’Estat de Turisme d’Espanya, Bel Oliver. També ha intercanviat experiències amb el ministre d’Economia de Guatemala Acisclo Valladares, i s’ha reunit amb la secretària general de la SEGIB, Rebeca Grynspan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada