Camp aposta per potenciar el paisatge per diferenciar Andorra d’altres destinacions turístiques

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha clausurat la jornada sobre paisatge i estacions d’esquí celebrada aquest dimarts assegurant que atès que el model turístic d’Andorra es veu amenaçat per la crisi i pel canvi climàtic, és indispensable que es comencin a considerar aspectes per diferenciar-se de les altres destinacions turístiques, com pot ser el paisatge. En aquest sentit, considera que cal intentar que les activitats turístiques que es fan en el medi preservin al màxim el paisatge, i per això ha destacat l’elaboració de la guia d’integració paisatgística, que considera que serà un marc de referència sobre com han d’actuar les estacions d’esquí, però que també ajudarà a que qualsevol projecte que arribi al Departament de Medi Ambient es pugui aprovar amb més facilitat.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha destacat que davant les amenaces com la crisi econòmica o les que poden tenir conseqüències greus a mig termini com el canvi climàtic, cal que tant des de les administracions públiques com les estacions d’esquí o d’altres iniciatives privades es comencin a buscar aspectes per diferenciar Andorra de les altres destinacions turístiques i que ajudin a posicionar-se de la millor manera a nivell internacional. En aquest sentit, el ministre considera que una bona opció per ser diferents és potenciar la preservació del paisatge.

Aquest objectiu es vol complir millorant la preservació del paisatge tant a nivell de les estacions d’esquí com en alta muntanya o en els paisatges rurals, intentant que totes les activitats que s’hi duen a terme es facin amb el mínim d’impacte. Per això s’ha creat la Guia d’integració paisatgística de les estacions d’esquí, que permetrà que els dominis tinguin un marc de referència sobre com han d’actuar respecte al medi ambient, i perquè tots els projectes en general siguin més precisos i puguin ser aprovats amb més facilitat pel Govern.

D’altra banda, Camp ha anunciat que de cara al 2013 s’elaborarà un pla de gestió de les Molleres, per tenir més informació i actuar de manera més racional en aquests ecosistemes, i tenint en compte que aquest mateix novembre entrarà en vigor el Conveni de Ramsar, per a la conservació de les zones humides.

Durant la clausura de la jornada s’han lliurat els premis del primer Concurs de Fotografia Digital l’Andorra dels Paisatges, en el qual Josep Maria Baró n’ha estat el guanyador del primer premi.

3 comentaris

  1. A alguns se’ls hauria de caure la cara de vergonya. Amb les obres que han aprovat aquests anys i encara tenen la hipocresia de dir que s’ha de preservar el paisatge.

  2. Si, amb aquets nous tunels flotants de Encamp i St.julià, que impedeixen veure les montanyes, ara semblem el tokyo dels pirineus, ven trovat una realitat paissatgistica unica i de lo mes atractiva sens dubte….

  3. Ahhhh, per això porta el cirque du Soleil!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES