Camina Pirineus impulsa la construcció d’una àrea per a autocaravanes a Arsèguel i a Organyà

El projecte Camina Pirineus, que recupera part de l’antiga xarxa de camins rals o veïnals de l’Alt Urgell com a espai de senderisme per a visitants i veïns, segueix avançant. Una de les accions que es desenvolupen actualment és habilitar aparcaments per a autocaravanes a dos punts estratègics de les rutes: Arsèguel, al peu del Cadí, i Organyà, al centre de la comarca.

A banda d’aquests d’aquestes àrees d’aturada, també s’ha previst un aparcament dissuasiu a la població de Fígols. Aquestes instal·lacions es posaran en funcionament d’aquí a poc temps i contribuiran a una millor gestió del turisme i a cobrir una demanda molt necessària d’aquests equipaments. D’altra banda, es preveu l’equipament de dos camins verticals: un a la Serra de Canals (Oliana) i l’altre a la Roca Narieda (Fígols). Ambdós són en fase senyalització i es preveu que puguin estar operatius a final d’any.

Una altra acció que s’està duent a terme és la realització d’un estudi de mercat que servirà per poder identificar els elements per posicionar la comarca amb els nous recursos ecoturístics. Consisteix a analitzar l’oferta i la demanda en senderisme i ecoturisme tot posant èmfasi en l’especificitat local, alhora que s’investiga els mercats nacionals i internacionals. L’objectiu principal és tenir una eina de recollida permanent d’informació, la qual ha de servir tant per al sector públic com per al sector privat per a prendre decisions i traçar estratègies de futur.

La primera xarxa senyalitzada, al nord de la comarca

El projecte Camina Pirineus busca posar en valor els recursos naturals i culturals per atraure turisme a la comarca i apostar per un model que permet preservar l’entorn, tot situant l’Alt Urgell com a referent del senderisme als Pirineus. Després que ja s’han fet els catàlegs de camins, s’ha començat a treballar en la creació de la xarxa de camins senyalitzada a la part nord, amb els municipis d’Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Estamariu, el Pont de Bar, la Seu d’Urgell i les Valls de Valira.

Per a la creació de la xarxa s’està treballant en col·laboració amb els Ajuntaments i Entitats Municipals Descentralitzades de la comarca i amb la Taula de Camins de l’Alt Urgell. En les sessions de treball realitzades s’han fixat criteris per a la selecció de camins de forma consensuada. I és que la xarxa de camins senyalitzada és l’eina que ha de vertebrar el projecte, a la qual s’hi annexaran la xarxa de recursos ecoturístics i equipaments i béns culturals.

TOTES LES NOTÍCIES