La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el secretari d’Estat, Marc Rossell, i el director de l’Oficina de l’Energia i el canvi climàtic, Carles Mique han tractat els nous paràmetres en matèria d’eficiència energètica i d’informació en l’edificació que defineix la nova Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), amb els agents implicats com són, representants del sector immobiliari (AGIA), dels constructors (ACODA) i del col·legi d’arquitectes i d’enginyers. Durant la trobada s’ha establert un calendari de treball per elaborar els textos reglamentaris derivats de la Llei.

Durant la trobada, la ministra Calvó ha expressat la voluntat del Govern de fer partícips als sectors implicats en els treballs de desenvolupament de textos normatius per tal de recollir la seva experiència. Calvó i Rossell també s’han mostrat receptius als suggeriments de cada sector per així establir quins són els criteris que cal aplicar en els àmbits de l’estalvi i l’eficiència energètica i l’ús d’energies d’origen renovable en els edificis.

Aquesta normativa, que entrarà en vigor el 2020, té prefixats objectius, en relació amb la construcció d’edificis, la disminució del consum energètic, l’impuls del consum de les energies de fonts d’origen renovable, la eficiència energètica així com la informació a l’usuari i la garantia dels serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada