Calvó insinua que la proposició de despenalització de l’avortament pot ser una estratègia per diluir altres qüestions

La consellera general demòcrata Sílvia Calvó ha insinuat, aquest dimarts, que la presentació de la proposició de llei per despenalitzar l’avortament pot ser ‘una estratègia política per diluir qüestions que suposen problemes’, referint-se a la situació interna del PS. Ha dubtat del per què el grup parlamentari socialdemòcrata ha decidit entrar aquesta proposició de llei en aquests moments i no en una altra època, suposant així que volen ‘diluir’ la situació interna del partit.

D’altra banda, la consellera ha recordat que a l’hora de plantejar aquest debat, ‘haurem de valorar tots els aspectes, també els institucionals’, i ha criticat que el Partit Socialdemòcrata no s’hagi ocupat de l’intercanvi institucional abans de presentar la proposició de llei. Segons Calvó, els consellers socialdemòcrates podrien haver iniciat els contactes institucionals abans de presentar el text i així el treball hagués estat més fàcil.

En aquest sentit, ha dit que ‘a la comissió tot som dones’, però que han de treballar en el text com a conselleres generals. A més, ha destacat que ‘encara que es pugui dir que la qüestió institucional és una falsa excusa, no ho és’, i ha recordat que ‘quan es va fer la Constitució, el copríncep ja va deixar molt clar el seu posicionament’.

TOTES LES NOTÍCIES