La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat aquest matí la 56a reunió hispano-francesa d’higiene i sanitat animal i vegetal que per primera vegada se celebra al Principat.

Andorra participa en aquestes reunions des de fa 15 anys, inicialment com a observador i posteriorment com a nou membre,  amb l’objectiu de compartir experiències respecte a la higiene i sanitat dels animals i els vegetals.

Precisament, en la seva intervenció inaugural d’aquest matí a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, Sílvia Calvó, s’ha referit a les relacions de bon veïnatge d’Andorra amb els dos països veïns, i a la necessitat de seguir treballant en el marc d’una cooperació transnacional. En aquest sentit, ha posat com a exemple el treball d’Andorra en el marc de la CTP, el POCTEFA o el SUDOE.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha exposat que el Principat encara reptes tècnics importants per aquests anys en matèria energètica, de gestió de residus, de conservació dels nostres valors naturals i paisatgístics, d’educació ambiental, i també realitza una aposta decidida en matèria de salut i benestar animal i de certificació de produccions agroalimentàries.

Sílvia Calvó ha destacat que les jornades de treball i d’intercanvi com les que avui se celebren a Andorra són de gran ajuda per implementar els treballs que exigeix un procés d’acostament a la UE com el que el Principat porta a terme actualment.

La 56a reunió hispano-francesa de sanitat animal i fitosanitària aplega una 40a de responsables i tècnics dels governs d’Andorra, Espanya i França entre ells el director del Departament d’Agricultura, Landry Riba.

Després del plenari d’aquest matí, els treballs han continuat en 2 reunions sectorials on s’aborden per separat els temes relacionats amb els animals i els vegetals. Les sessions de treball continuaran demà al matí.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada