La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la secretària d’Estat prop del ministre d’Estat de la transició ecològica de França, Emmanuelle Wargon, per tractar sobre les relacions dels dos països en matèria de transició energètica. La trobada ha tingut lloc després de l’acte de signatura amb Electricité de France de quatre convenis que concreten l’acompanyament del grup francès a la transició energètica d’Andorra. Així, la secretària d’Estat francesa ha valorat molt positivament aquests acords i ha assenyalat que són fruit de les bones relacions entre els dos països.

La reunió entre les dues mandatàries ha tingut lloc en el marc de les bones relacions entre ambdós països i de la col·laboració establerta en matèria de transició energètica. Aquesta col·laboració es va enfortir durant la visita del predecessor de Wargon, Sebastién Lecornu, a Andorra. En aquella visita es va decidir crear el grup de treball francoandorrà en matèria de transició energètica, per tal d’incentivar la col·laboració entre empreses andorranes i franceses per la transició energètica, que ha tingut com a resultat l’interès de prop d’una vintena d’empreses franceses en projectes al país.

Així doncs, el pas que s’ha fet avui amb la signatura de l’acord amb EDF reforça els lligams establerts i garanteix els coneixements i l’experiència franceses en la transició energètica del Principat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha agraït el suport de França en aquest procés i ha reconegut que el lideratge de França en matèria de transició energètica i de canvi climàtic és una garantia. Així ha destacat que la voluntat política ha estat clau per tancar un projecte d’aquesta envergadura.

La secretària d’Estat prop del ministre d’Estat de transició ecològica, Emmanuelle Wargon, ha opinat que les relacions entre els dos països són molt satisfactòries i que s’han materialitzat amb acords com els signats avui entre les dues empreses elèctriques. A més, Wargon ha remarcat que els dos països comparteixen una mateixa visió pel que fa al camí a recórrer en la transició energètica i en la lluita contra el canvi climàtic.

Igualment, les dues mandatàries han coincidit a manifestar la voluntat de seguir mantenint aquesta dinàmica de treball amb intercanvis periòdics tant a nivell tècnic com polític.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada