calvo-mortesLa  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, han signat aquesta tarda el conveni que formalitza el treball conjunt que s’ha iniciat entre el comú d’Ordino i el Govern, amb l’objectiu de promocionar i fomentar els desplaçaments sostenibles.

En concret, el conveni permet que el Govern executi els treballs de construcció del camí que enllaçarà el Lloser d’Ordino i la Cortinada. En aquest sentit, el Govern ja ha licitat la construcció del camí per connectar el camí ral actual que discorre per de l’església de Santa Bàrbara fins a l’alçada de la rotonda de Sornàs, evitant de transitar per la carretera general 3. Aquest tram de camí tindrà una llargada d’uns 500 metres i permetrà el pas de de vianants i bicicletes.

Segons ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, l’objectiu és avançar en la connexió mitjançant una ruta verda entre el nucli urbà central del país amb el parc natural de Sorteny, i que s’està treballant en paral·lel en acabar alguns trams de camins a la parròquia de La Massana i els de la parròquia d’Ordino.

Per la seva banda, el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha felicitat el ministeri per la seva iniciativa a favor de les rutes verdes, un projecte que s’emmarca plenament en la política de preservació i revalorització del paisatge que també porta a terme Ordino. Mortés també ha explicat que el comú està negociant amb els propietaris dels terrenys entre Sornàs i la Cortinada, per on haurà de transcórrer un nou tram del camí verd. El  camí s’inscriu en l’objectiu 3 de l’Estratègia Nacional del Paisatge que estableix que els paisatges urbans han de ser de qualitat, ben delimitats i acollidors pel turisme i alhora agradables per viure-hi. Així mateix, s’emmarca en el treball de definició del Pla sectorial d’Infraestructures Verdes, i té com a finalitat millorar les oportunitats d’ús social del paisatge de forma segregada dels vehicles a motor, oferir una altra forma de recórrer i descobrir Andorra, i posar en valor les característiques històriques i culturals i naturals.

El Govern i el comú d’Ordino  han definit conjuntament el traçat del camí, el disseny i les seves característiques. El Govern adjudica i assumeix els costos de construcció i una vegada acabades les obres el comú s’encarregarà del manteniment i d’inscriure el camí al Pla d’Ordenació i Urbanisme.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada