Calvó i Moles participen en unes jornades d’innovació i energia organitzades per Électricité de France

La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director general de FEDA, Albert Moles, han assistit, aquest dimecres al fòrum Electric Days, organitzat per l’empresa pública de generació i distribució elèctrica Électricité de France (EDF) a París.
L’esdeveniment consisteix en dues jornades d’experiències al voltant de la innovació i l’energia, amb ponències d’empresaris, responsables d’administracions públiques i investigadors, amb la intenció de posar la innovació com a centre de reflexió en el marc de la transició energètica.

Durant aquestes jornades, els assistents intercanvien experiències sobre l’energia del present i el futur, per mitjà d’exposicions, espais de trobada i presentacions de projectes relacionats amb l’habitatge eficient, les ciutats del futur i la innovació en l’àmbit de l’energia.
En el marc de les jornades, Calvó i Moles han mantingut una reunió amb el membre del comitè de direcció d’EDF amb responsabilitats sobre clients i activitats noves, Henry Lafontaine, el director de la branca comerç del sud oest, Lionel Zecri, i delegat regional d’Occitània, Gilles Capy.

Durant la trobada s’han posat de relleu les bones relacions entre Andorra i França en matèria d’assessorament i intercanvi de coneixements en l’àmbit de la generació d’energia. De fet, s’ha recordat que FEDA treballa des de la seva creació amb EDF en matèria d’energia hidràulica i de línies d’alta tensió. Així, la voluntat és mantenir la col·laboració amb l’elèctrica francesa, i aquest dimecres s’ha donat el mandat per negociar la renovació del conveni actual i ampliar-ne el contingut en matèria de xarxes de calor, eficiència energètica, innovació i mobilitat elèctrica.

En la reunió, Calvó ha comentat l’estratègia d’energia i medi ambient d’Andorra i Moles ha presentat els resultats dels projectes de FEDA, com l’alta tensió, el projecte de cogeneració de Soldeu i del Centre de Tractament de Residus, i ha mostrat la voluntat d’alinear els nous projectes amb la filosofia dels Electric Days, de manera que la innovació estigui al centre de les noves iniciatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.