La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, i el director general de FEDA, Albert Moles, s’han reunit aquest dimecres amb el president d’EDF, Jean-Bernard Lévy, en el marc dels Electric Days, que se celebren a París.

Forces Elèctriques d’Andorra i el grup Électricité de France mantenen una cooperació mútua des de fa 30 anys en diferents àmbits, i a més, el mes d’octubre del 2017 van signar un acord de col·laboració per enfortir les relacions concretament en l’àmbit de la transició energètica. Des d’aleshores, les dues companyies han treballat conjuntament en algunes iniciatives, ja que comparteixen l’objectiu d’assolir un nou model energètic més respectuós amb el medi ambient.

En el marc de la cooperació establerta, aquest dimecres la ministra i presidenta de FEDA ha comentat amb el president d’EDF el nou model energètic d’Andorra previst en la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i les instal·lacions previstes en el Pla sectorial d’infraestructures energètiques. Calvó ha informat de l’objectiu d’incrementar la producció d’energia elèctrica nacional i de fer-ho fonamentalment amb fonts d’energia renovable, i ha exposat el marc legal favorable del país per afavorir la participació estrangera en projectes al país.

A més, en la reunió s’ha comentat la participació d’EDF en el grup de treball francoandorrà per definir un full de ruta de col•laboració entre Andorra i França en matèria de canvi climàtic.

El president d’EDF, Jean-Bernard Lévy, ha valorat de manera molt positiva les iniciatives i esforços d’Andorra en matèria de transició energètica, així com la implicació del Govern i de FEDA.

D’altra banda, la delegació andorrana ha aprofitat el desplaçament a París per reunir-se amb representants de la companyia General Electric a França. En aquesta trobada han pogut compartir punts de vista en relació amb la transformació digital i com aquesta pot ajudar a la transició energètica i al desenvolupament de les energies renovables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada