omm-calvoLa  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó Armengol ha mantingut una trobada bilateral amb el secretari General de l’Organització Mundial de la Meteorologia (OMM), Petteri Taalas, en la qual han pogut comentar tota la informació intercanviada amb aquesta organització des de l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic en relació a la meteorologia i la climatologia d’Andorra.

La trobada ha tingut lloc després de la presentació que el professor Taalas ha fet en l’acte liderat per Andorra sobre l’impacte del canvi climàtic en zones de muntanya. La ponència s’ha centrat en la informació disponible per aquesta Agència sobre els impactes esperats en zones de muntanya i les projeccions existents quant a l’evolució del canvi climàtic.

Durant la reunió, també s’ha valorat l’adhesió d’Andorra a aquesta organització internacional el 2017 vinent, una possibilitat que es va comentar durant el contacte mantingut per part del cap de Govern amb el secretari General de l’OMM l’any passat, durant la Conferència de les Parts de París (COP21). En cas de concretar-se aquesta adhesió el 2017, Andorra esdevindria el 192è Estat part, completant el marc de col·laboració internacional en matèria de canvi climàtic, al qual Andorra participa en el context del Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic i el Grup d’Expert Intergovernamental sobre el Clima (IPCC).

L’OMM és un organisme especialitzat de les Nacions Unides (ONU) amb 191 estats membres i territoris. És la veu autoritzada del sistema de les Nacions Unides sobre l’estat i el comportament de l’atmosfera de la Terra, la seva interacció amb la terra i els oceans i els efectes sobre els recursos hídrics. L’Organització Meteorològica Internacional (OMI) va ser fundada el 1873 durant el Congrés de Viena per facilitar l’intercanvi d’informació sobre el clima a través de fronteres nacionals. Es va mantenir en funcionament fins a 1950, quan es va convertir l’OMI en l’Organització Meteorològica Mundial (OMM).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada