La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat, aquest dijous, en l’obertura de la 9a Conferència del Consell d’Europa sobre el Conveni Europeu del Paisatge, que té lloc a Estrasburg.

Calvó ha recordat, en el seu parlament, que Andorra va ratificar el Conveni Europeu del Paisatge l’any 2012, i ha assenyat que la feina duta a terme en el marc del conveni ha estat molt profitosa per al país. El mateix any, Andorra va aprovar l’Estratègia Nacional del Paisatge 2012-2020, que es va elaborar amb la participació ciutadana implicant els sectors econòmics i socials, i que va definir 7 objectius de qualitat del paisatge i una cinquantena d’accions.

La ministra ha volgut explicar, davant el Consell d’Europa, que el paisatge forma part de les preocupacions del Govern, i que alhora els ciutadans estan conscienciats del valor del paisatge que gaudeix Andorra, ja que es considera un element d’identitat.

Durant la seva ponència, la ministra també ha parlat dels Tallers del Consell d’Europa per a l’aplicació del Conveni europeu del paisatge que van tenir lloc a Andorra l’any 2015, i que van derivar en la celebració d’un concurs d’idees per a la millora paisatgística del Pas de la Casa i els seus entorns. D’aquesta mateixa qüestió ha tractat la presentació que han fet el director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la cap d’Unitat de Paisatge Biodiversitat i Avaluació Ambiental, Anna Moles, que han exposat els resultats del projecte en les sessions de treball.

En el marc de la participació en la 9a Conferència del Consell d’Europa sobre el Conveni del paisatge, la ministra s’ha reunit amb la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini-Dragoni. En la reunió, Battaini-Dragoni ha recordat la importància que continua tenint, en el context actual, el tema principal triat durant la presidència andorrana del Comitè de Ministres al 2012-2013: “Educació per a la ciutadania democràtica”. També ha destacat la feina feta per Andorra en el marc del paisatge amb la col•laboració estreta del Consell d’Europa, organitzant tallers i conferències al Principat. Battaini-Dragoni ha remarcat la importància de crear estudis d’arquitectura sobre el paisatge. En aquest sentit, la ministra ha recordat que dins de la nova estratègia, s’està treballant en la possibilitat de crear un grau internacional sobre l’arquitectura del paisatge, conjuntament amb la Universitat de Barcelona.

La delegació andorrana participarà també, aquest divendres, en un dinar de treball amb el cap del departament de Cultura, Natura i Patrimoni, i responsable del Conveni de Berna, Eladio Fernandez Galiano, que presentarà la xarxa Esmeralda d’espais protegits, a la qual podria adherir-se el Principat.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada