Calvó destaca el paper de l’agricultura i la ramaderia en l’economia i el paisatge del Principat

mascle

L’Assecador de la Borda Mateu de Santa Coloma ha estat aquest dijous al matí l’escenari de la 4a edició de Fira concurs nacional de mascles la raça bruna d’Andorra, on s’ha aplegat el sector. Aquest ha estat el primer acte davant aquest col·lectiu de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i on també s’ha acomiadat del sector l’anterior titular en matèria d’Agricultura, Jordi Alcobé.

Calvó ha volgut destacar el fet que el departament que ara encapçala compta amb un “equip humà de molta qualitat” i ha recordat que la ramaderia i l’agricultura és una activitat de vital importància pel país no només pel que fa a l’activitat econòmica que representa, sinó també per tot allò que implica a nivell de paisatge i com a atractiu del Principat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha explicat que continuarà treballant en el projecte de carn de qualitat , “molt consolidat després de 10 anys”, amb l’objectiu d’avançar encara més en la millora del producte i de les explotacions. Al mateix temps, ha assenyalat que donarà suport a projectes nous com la carn de pollins i ovins.

Alcobé ha manifestat que ha estat “un plaer treballar amb el sector durant els darrers quatre anys” i ha agraït el treball col·lectiu del sector. A més, ha destacat que Calvó és una “gran coneixedora dels productes de la terra” i s’ha mostrat confiat que durà a terme una bona tasca al capdavant del ministeri.

Pel que fa als premis del concurs de mascles de la raça bruna d’Andorra, els guanyadors han estat els següents:

Secció 2 – Anolls
Primer premi: Enric Font Sancho, de Casa Folch
Segon premi: Pere Aché Gulias , de Casa Bonetó
Tercer premi: Jordi Fité Baró, de Casa Jumpere

Secció 3 – Braus
Primer premi: Oscar Coma González, de Casa Cametes
Segon premi: Martí Areny Coma, de Casa Duedra
Tercer premi: Martí Areny Coma, de Casa Duedra

Finalment, s’han subhastat 3 braus del projecte de selecció genètica, que amb el
nom d’Isard, Indi i Juclar, han estat tots tres adjudicats per un import de 2.000
euros cadascun.

TOTES LES NOTÍCIES