La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat el taller “Canvi climàtic: una nova oportunitat per a l’agricultura?”, organitzat pel Govern i l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. En l’acte, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Centre Cultural la Llacuna, la ministra ha assenyalat la producció d’energies renovables com a oportunitat per al sector agrícola en vista del canvi climàtic.

Calvó ha posat de manifest que els efectes del canvi climàtic, les variacions de temperatura i precipitacions que es van observant i també l’increment d’episodis climàtics extrems tindran impacte en diversos àmbits, i evidentment també sobre l’agricultura i la ramaderia. Així es podrà provocar un augment de l’erosió dels sols i canvis en la vegetació que poden afectar les pastures i els conreus quant a la composició d’espècies i a la seva productivitat. Per això s’ha organitzat el taller que ha tingut lloc aquest matí, per compartir punts de vista sobre com pot afectar a aquest sector el canvi climàtic i quines noves oportunitats pot oferir si es treballa per adaptar-se a la futura situació.

En aquest sentit, Calvó ha explicat que si es treballa per adaptar-se a la nova situació es poden plantejar oportunitats, com per exemple que s’estenguin determinats cultius que actualment tenen poca representativitat i que podrien ampliar-se.

D’altra banda, la ministra ha parlat del projecte de llei d’impuls del nou model energètic i del canvi climàtic, que pot ser una oportunitat per al sector agrícola si incorpora a les seves instal·lacions energies renovables. Aquestes poden suposar un benefici per a les explotacions agrícoles pels ingressos que poden repercutir, però també perquè contribueixen a reduir les emissions i per tant a no accelerar el canvi climàtic.

La coordinadora de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, Idoia Arauzo, per la seva banda, ha refermat que a l’hora d’estudiar el canvi climàtic també cal observar les oportunitats que pot suposar, tot i que sempre cal tenir en compte els impactes negatius que comporta. Així, ha indicat que és necessari explorar i invertir en recerca en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada