hospital

El  cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha negat que hi hagués cap risc de subministrament d’aigua a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Segons Calvet, en el seu moment, el Comú d’Andorra la Vella de forma “unilateral” va realitzar una connexió de la capital a l’Hospital.

El cònsol menor també s’ha mostrat crític amb la connexió que va realitzar la capital, amb un tub que canalitzava aquest subministrament des d’una boca d’incendi d’Andorra la Vella: “Aquell tub estava a l’aire lliure i això multiplica els riscos”. Per solucionar-ho, Calvet ha assegurat que ja s’està treballant en la realització d’un protocol de seguretat i una obra definitiva, que tal com ha assegurat ja s’ha pressupostat: “El Comú finançarà la major part d’aquesta obra, tot i que no serà imminent perquè no existeix cap problema”.

Tot i això, Calvet també ha reconegut que va haver-hi un moment en què “el Comú no podia controlar quan l’Hospital canviava de xarxa” i que “el millor que podien haver fet és treure el tub, perquè ja ho estàvem alimentant des d’Escaldes”. Per últim, el cònsol menor també ha confirmat que les obres s’iniciaran un cop finalitzin les obres dels dipòsits d’aigua que estan previstos.

Calvet ha sortit al pas de les informacions aparegudes al voltant dels problemes de subministrament que va patir l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ara fa un any, quan hi va haver talls del subministrament a la parròquia, però “en cap cas” a l’hospital. El cònsol menor ha esclarit que “en cap cas l’hospital té risc”, ja que sempre ha existit “un pla d’emergència” en cas d’haver-se donat una fallida del funcionament, tal com ha comentat Calvet, que ha valorat tot el fet com “una falsa polèmica”.

El cònsol també s’ha mostrat crític amb les maneres del Comú d’Andorra la Vella, ja que, segons Calvet, el llavors cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, i l’exministra de Salut Rosa Ferrer van decidir realitzar “unilateralment” un embrancament a l’hospital des d’Andorra la Vella. A més, també ha mostrat la seva preocupació per l’embrancament, en tractar-se d’un tub a l’aire lliure a l’abast de qualsevol “pensem que tampoc és la millor manera de subministrar l’hospital”, per això s’ha mostrat conforme amb la retirada d’aquest tub. “El millor que podien haver fet és treure el tub, perquè ja ho estàvem alimentant des d’Escaldes”, ha confirmat Calvet.

Tot i això, el cònsol ha admès que cal una “obra permanent” que connecti l’hospital amb Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, juntament amb un protocol de seguretat per tal d’evitar qualsevol tipus d’incidència en el servei. Calvet també ha assegurat que el Comú ja ha pressupostat aquesta obra, que s’iniciarà un cop finalitzin les obres dels dipòsits que actualment estan en construcció. “És un servei que es donarà des d’Andorra la Vella, però la majoria del cost de l’obra la pagaria Escaldes-Engordany”, malgrat que també s’ha confirmat que no serà una obra “imminent ni necessària de moment”, segons Calvet, que ha explicat que el pressupost rondaria al voltant dels 40.000 euros.

D’altra banda, el cònsol també ha reconegut que “va arribar un moment en què el Comú no podia controlar quan l’hospital canviava de xarxa”, tot i que desmenteix que en algun moment hi hagués cap problema amb el subministrament d’aigua a l’hospital.

(Text i foto: ANA)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada