El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha valorat satisfactòriament els resultats de l’enquesta que ha elaborat el CRES per saber l’opinió dels ciutadans en relació a fer l’avinguda Carlemany per a vianants. Calvet considera que els resultats refermen el que ja pensaven des del Comú, que és que una gran majoria d’escaldencs està a favor de la iniciativa, i ha afegit que actualment el percentatge encara seria més gran, ja que l’enquesta es va fer en un moment de molta crispació. De la seva banda, des de l’Associació CarlemanyCalidae, Cristina Canut ha dit que l’enquesta demostra que no hi ha ‘una gran majoria silenciosa’ a favor del projecte com assegura el Comú, i que el que cal és diàleg.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que l’enquesta referma que hi ha una gran majoria a favor del projecte, i que això els dóna ganes de continuar treballant per tirar-lo endavant, perquè cada cop hi ha menys traves.

En relació al 25% dels enquestats que no es posicionen, Calvet ho atribueix a la dificultat que hi ha per explicar amb detall el projecte a tothom, i també pel fet que hi ha una part de la població a qui li és indiferent. Per tant, des del Comú s’interpreta que hi ha un 80% de la població que no li veu cap inconvenient.

A més, Calvet considera que el resultat és molt bo tenint en compte el moment en el qual es va fer l’enquesta, ja que hi havia un nivell de crispació molt elevat, i van haver de desmentir molts aspectes que circulaven i no eren certs. Per tot plegat, si ara es tornés a fer, el cònsol s’ha mostrat convençut que el percentatge a favor seria molt més elevat, perquè ‘ara les coses ja estan més clares’.

De la seva banda, la representant de l’Associació CarlemanyCalidae, Cristina Canut, ha explicat a l’ANA que la seva opinió és que no veu enlloc ‘la majoria silenciosa a favor’ que parlaven els cònsols. En aquest sentit, troba que amb només un 43% de la població d’Escaldes a favor, ‘els cònsols han d’establir un diàleg amb la gent afectada’, perquè estan creant una fissura a la parròquia.

A més, Canut considera que els resultats de l’enquesta indiquen que no és tant inversemblant plantejar-se solucions mixtes, tal com demanen des de l’associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada