Calma meteorològica a Andorra. Caos a les carreteresa catalanes

Mentre Andorra gaudeix de tranquil·litat meteorològica tot i el fred, a Catalunya estan patint un nou episodi de nevades generalitzades a cotes baixes que ha causat força problemes a carreteres secundàries però també a les principals.

Ahir a la tarda va començar a nevar a la Catalunya interior, això va provocar ja ahir al vespre els primers problemes de circulació i l’activació del pla Neucat de la Generalitat. 250 màquines llevaneus es van posar a treballar ja ahir, però són poques per la quantitat de quilòmetres a cobrir. Algunes escoles d’Osona, així com Universitats ja han suspès les classes per avui.

En aquesta segona gran nevada, que afecta a cotes baixes, ja hi ha hagut talls a diverses carreteres secundàries i l’us obligatori de cadenes a hores d’ara a zones de la C-25 (l’Eix Transversal) i la C-17, dues de les principals artèries que comuniquen amb Barcelona. Per consultar l’estat de les carreteres podeu visitar la web del Servei Català del Trànsit.

Afectacions a Europa

L’onada de fred siberià no s’ha quedat a Catalunya, a tot Europa les temperatures són molt baixes i fins i tot Roma s’ha despertat sota cinc centímetres de neu. Això ha provocat el caos circulatori però també el tancament dels centres escolars per avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.