phone

Els telèfons mòbils d’última generació emmagatzemen les nostres vides informàticament. Ja sigui en format fotogràfic, ja sigui en documents de text guardats o ja sigui en converses amb els nostres amics, en un smartphone trobem gran quantitat d’informació sensible.

El governador de l’Estat de Califòrnia, Jerry Brown, ha aprovat una nova llei perquè portar un smartphone a la butxaca sigui més segur. D’aquesta manera a partir del 2015 quedarà regulat per la via del dret, que tots els telèfons comercialitzats a la regió de l’oest americà portin incorporat un botó que permeti als usuaris inutilitzar els seus dispositius en cas de pèrdua o robatori.

És l’anomenada llei del “Kill Switch” i no serà fins al juliol de l’any en què apareixeran els primers prototips amb el sistema de seguretat incorporat. D’aquesta manera, els usuaris que així ho desitgin podran deixar inoperatius els seus telèfons de forma remota.

L’objectiu d’aquesta llei que a simple vista pot semblar una mica estranya, es deu a l’increment notable en el robatori de smartphones que hi ha hagut en l’últim any a l’Estat de Califòrnia. Els furts d’aquest tipus d’aparells han augmentat en els últims mesos en un 94 per cent passant de 1,6 milions de robatoris en 2.013 a 3.100.000 de furts al 2014.

Només queda per saber una cosa: Quan arribarà aquesta llei a Espanya?

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada