Calendari i metodologia, punts consensuats en la reunió de l’Acord polític per a la negociació amb la UE

Els partits poítics comencen a treballer per a l'Acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea
Els partits poítics comencen a treballer per a l’Acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. Foto: SFG

Els representants dels grups parlamentaris s’han trobat aquest dijous amb el cap de Govern, Xavier Espot, en la primera reunió de seguiment de l’Acord polític per a la negociació de l’Acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, signat fa un mes. La trobada ha permès establir una metodologia de treball i un calendari que serveixi per implementar varis aspectes inclosos en el pacte.

Així, s’ha convingut que el Govern lliurarà als representants polítics els documents de negociació més rellevants fins a la data i s’ha proposat una metodologia per a la gestió documental que permeti compartir amb tota seguretat els documents i, a l’hora, disposar d’un procediment que faciliti la comunicació i el treball en col·laboració entre els integrants.

A més, la reunió també ha permès debatre sobre els treballs que caldrà realitzar en matèria d’avaluacions d’impacte i el rol que s’espera del Centre d’Estudis Europeus de l’Institut d’Estudis Andorrans. Els representants polítics han acordat també un calendari de reunions que inclou les trobades vinculades a les sessions de negociació, reunions monogràfiques de caire mensual sobre diferents aspectes de la negociació, i una sèrie d’intercanvis semestrals com les reunions ampliades a altres actors.

Finalment s’ha debatut sobre les accions de comunicació i d’informació que es poden elaborar conjuntament, en particular les que aniran adreçades a informar a la ciutadania sobre els diferents aspectes del projecte d’Acord amb la Unió Europea i la seva negociació.

A la reunió han participat, a més del cap de Govern i el secretari d’Estat, les persones designades per cada partit com a interlocutors per l’Acord polític: el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, la presidenta suplent del grup parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, el president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, el president del grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, Josep Pintat, i el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi.

TOTES LES NOTÍCIES