Els  experts implicats en el sector de les Noves Tecnologies alerten que el futur d’aquest sector s’ha de feminitzar a marxes forçades si vol ser competitiu.

Anem per parts, primerament analitzem el problema. Per què les dones no es decideixen per carreres formatives relacionades amb les NT? Existeixen diferents motius que ho expliquen, però el fonamental és la poca incentivació de vocacions tecnològiques en les edats en què això és necessari. Estem parlant dels últims cursos de la primària en el cas espanyol.

El segon problema i del que parlarem en relació amb l’estudi publicat per Nubelo, les dones consideren que aquest tipus de professions són cosa d’homes. Segons afirma el document, el 24 per cent de les joves de l’anomenada Generació Z, és a dir, aquelles que van néixer entre 1995 i 1996 pensen que les carreres tecnològiques són massa complicades perquè impliquen un coneixement matemàtic elevat. D’altra banda el 20 per cent segons informa el document, desconeix exactament què és el que es porta a terme en una carrera o formació tecnològica. Per últim però no per això menys important el 15 per cent de les dones d’aquesta franja d’edat pensen que els desenvolupadors de programari no tenen vida personal, sent aquest un dels motius pels quals descarten aquest tipus de curses.

El món tecnològic ha avançat molt i s’ha estès a molts àmbits que poc tenen a veure amb els que habitualment considerem com a tals. Des de la medicina fins a la història tenen relació amb la tecnologia. Malgrat que la base en matemàtiques és del tot necessària per poder estudiar una carrera tecnològica, també és cert que també és molt important tenir imaginació o constància; dos conceptes molt relacionats amb el femení.

En resum, dels mites que tenen les dones sobre aquest món haurien de dissipar-se en un futur si volem ser economies competitives.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada