Caldea tanca l’estiu amb xifres negatives a causa del client espanyol

El centre termolúdic Caldea fa un balanç negatiu de la temporada d’estiu, ja que l’activitat durant el juliol i l’agost ha estat inferior a la de l’any passat. El director general, Carles Pascuet, ha explicat que si bé fins al juny el nombre de clients s’havia mantingut amb xifres similars a les del 2011, aquest estiu han constatat una inflexió i l’afluència ha empitjorat, sobretot a causa de les dificultats econòmiques que viu el principal mercat, que és l’espanyol.

La baixada del nombre de turistes que el país ha patit aquest estiu també s’ha fet notar a Caldea. El director general del termolúdic, Carles Pascuet, ha indicat que la baixada de clients és similar a les dades que ha fet públiques la Unió Hotelera, que parla d’una reducció del 12%.

Pascuet ha indicat que al termolúdic la davallada potser no és tan pronunciada, i que s’ha notat més durant els mesos de juny i juliol que no pas a l’agost. També ha destacat que s’ha observat un punt d’inflexió al juny, ja que des de principis d’any les xifres d’afluència s’havien anat mantenint similars a l’any anterior.

Pascuet ha assegurat que el client de grups s’ha mantingut, el de famílies ha patit una petita davallada, i una de les línies de negoci que més ha disminuït ha estat la restauració.

El mercat que ha motivat més la baixada de clients és l’espanyol, a causa de la difícil situació econòmica que pateix, i de la forta dependència que té Andorra d’aquest turista. Tot i això, Caldea ja fa temps que fa esforços per canviar la balança, i si bé el 2010 l’usuari espanyol representava el 77% del total, el 2011 es va reduir fins al 70%. Del 30% restant, un 18% pertany al client francès, un 5 o 6% correspon al client andorrà, i la resta a les altres nacionalitats més minoritàries.

3 comentaris

  1. Don Pepet, a veure si aprenem a llegir.

    1. perdo que no son clients es un client

  2. quina barra, ara resulte que de les xifres negatives de caldea en tenen la culpa els cliens espanyols,

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES