Cadena humana a l’Escola Pau Claris de la Seu contra la Llei Wert i les retallades

La comunitat educativa de l’Escola Pau Claris ha finalitzat la jornada d’aquest dijous fent una cadena humana al pati del centre per expressar el rebuig a la Llei Wert i a les retallades.

Alumnes, mestres i pares i mares han mostrat així el suport a la jornada de vaga malgrat que el seguiment per part del professorat ha estat menor ja que fer vaga els suposa un perjudici econòmic. La directora del Pau Claris, Lourdes Porta, ha reiterat que les mesures impulsades tant pel Govern espanyol com pel català suposen una nova devaluació de l’ensenyament públic. Porta hi ha afegit que, a més a més, la LOMCE és un atac deliberat contra l’ensenyament en català.

La vaga ha tingut més seguiment que en d’altres ocasions per part de les famílies, ja que finalment han estat un 50% els alumnes del Pau Claris que han faltat a classe.

Pel que fa al professorat, des de l’escola s’ha matisat que molts mestres no fan vaga pel cost que els suposa després d’anteriors convocatòries. En aquest sentit, el col·lectiu considera que hauria estat més efectiu fer una sola jornada de vaga però amb un seguiment unànime. Les professores han lluït la samarreta groga elaborada per mostrar el rebuig a les retallades.