Cada vegada truquem menys per telèfon

Fa tan sols dues dècades, una mota de pols en la història de la humanitat, per contactar amb algú que no estava físicament a prop nostre, havíem de trucar per telèfon. En aquests últims 20 anys, la comunicació entre individus ha experimentat una transformació sense precedent que desemboca en l’actualitat en el que podria ser la desaparició de les trucades.

Sembla exagerada, però, si atenem a l’IV Estudi Comparatiu Online cap a l’Estalvi Intel·ligent publicat per Rastreator.com, ens adonem que es tracta d’una realitat. El 60,2 per cent dels joves espanyols d’entre 18 i 24 anys només es comunica a través de xats d’aplicacions mòbils i xarxes socials. Certament apps com Whatsapp tenen la possibilitat de trucar, però, es tracta d’un ús minoritari del programa del que Facebook és amo.

Aquesta tendència va més enllà dels joves. El 45,9 per cent dels espanyols diu que només es comunica mitjançant aquests mètodes. El que és més interessant encara és que gairebé un 8 per cent afirma que mai fa servir el telèfon intel·ligent per fer trucades i que el 48,2 per cent de la població general cada vegada és més assidu a utilitzar WhatsApp per escoltar la veu d’algú a l’altre costat del telèfon.

Es tracta d’un canvi de paradigma absolut. Actualment, amb un smartphone, podem enviar-nos missatges de text, vídeos, fotos, notes de veu i cridar. Queda clar que en el futur la comunicació serà una amalgama de totes aquestes formes de comunicació.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES